Veldsterktemeting

Voor een stabiele en betrouwbare draadloze spraak- of dataverbinding is een goede netwerkdekking van groot belang. Om vast te stellen welke apparatuur bij u op locatie nodig is, is een veldsterktemeting een must.

Een veldsterktemeting maakt duidelijk wat er op uw locatie nodig is om te voldoen aan de door u gewenste netwerkdekking en -beschikbaarheid. Ook als het gaat om moeilijk bereikbare plekken zoals kelders of tunnels, om de volledige dekking op complexe fabrieksterreinen of om dekking in landelijke overgang- of grensgebieden. 

Optimale beschikbaarheid met een veldsterktemeting

De veldsterktemeting vindt bij u op locatie plaats. Na afloop koppelen we de resultaten terug in een overzichtelijke rapportage. U ziet daarin op welke plaatsen een slechte ontvangst of op welke plekken zonder aanvullende maatregelen geen ontvangst mogelijk is. Vervolgens brengen wij een advies uit: wat is er nodig om aan de gewenste dekking en beschikbaarheid te realiseren? Het kan dan gaan om het verplaatsen van opstelpunten, het bijplaatsen van antennesystemen of het uitbreiden van het aantal zenders. Hoe dan ook zorgen we ervoor dat de dekking optimaal wordt: wij garanderen tot 99% beschikbaarheid.

Moment van meten

Met een veldsterktemeting (ook wel dekkingsmeting genoemd) maken we de dekkingsgraad inzichtelijk.  We voeren de meting bij voorkeur in het voortraject uit, omdat de meting belangrijke informatie oplevert voor het technisch ontwerp van de communicatieoplossing. Als er aan meerdere partijen offerte wordt gevraagd, kan de meting echter vaak pas na de gunning worden uitgevoerd. Het kan dan zijn dat het ontwerp – en daarmee de offerte – nog moet worden aangepast.

Veldsterktemeting van huidige of nieuwe situatie

In de basis kunnen er twee situaties voorkomen: een meting van de huidige situatie, of een meting in een nieuwe omgeving/nieuw bedrijfspand. In de eerste situatie kijken onze Field Service Engineers naar de huidige situatie en hoe we met eventuele extra middelen een constant en optimaal bereik kunnen realiseren. Binnen het gebied identificeren we de RSSI levels. Problemen met de verbinding of niet voldoende bereik? Tijdens de meting onderzoeken we waar eventuele repeaters moeten komen te staan om dit te verbeteren.

In een nieuwe situatie kijken we met behulp van plattegronden of tekeningen van het pand en omliggend terrein wat de mogelijkheden zijn. Samen kijken we wat de belangrijkste punten voor communicatie zijn en hoe we kunnen zorgen dat u overal het gewenste bereik kunt realiseren.

Definitief plan voor dekking

Op basis van de veldsterktemeting op locatie, de capaciteitsberekening en de beschikbaarheidsanalyse bepalen we de definitieve opstelpunten en benodigde (dubbel uitgevoerde) onderdelen van het netwerk. De resultaten van de veldsterktemeting presenteren we in een overzichtelijke rapportage zodat u weet waar u aan toe bent. Op basis van de resultaten adviseert Flash direct op welke wijze we de gebreken kunnen oplossen.

 

Eric de Water

Eric de Water

Senior Account Manager

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25

Onderdelen van deze dienst

Voor de start van een veldsterktemeting stellen we een meetplan op. Hierin staat exact op welke locatie er gemeten wordt. Tot in detail: we beschrijven zowel het adres als de ruimtes en etages. Zo weet u precies wat het werkingsgebied zal zijn. Is dit niet naar uw zin, dan kunnen we op basis van het plan tijdig bijsturen. Het meetplan geeft ook weer op welke manier we de meting uitvoeren en welke meetinstrumenten of testapparatuur we gebruiken.

Heeft u vragen over deze dienst?

We vertellen u graag meer over onze communicatieoplossingen.

Eric de Water

Eric de Water

Senior Account Manager

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25