Veldsterktemeting

Voor een stabiele en betrouwbare draadloze spraak- of dataverbinding is een goede netwerkdekking van groot belang. Om vast te stellen welke apparatuur bij u op locatie nodig is, is een veldsterktemeting een must.

Een veldsterktemeting maakt duidelijk wat er op uw locatie nodig is om te voldoen aan de door u gewenste netwerkdekking en -beschikbaarheid. Ook als het gaat om moeilijk bereikbare plekken zoals kelders of tunnels, om de volledige dekking op complexe fabrieksterreinen of om dekking in landelijke overgang- of grensgebieden.

Optimale beschikbaarheid

De veldsterktemeting vindt bij u op locatie plaats. Na afloop koppelen we de resultaten terug in een overzichtelijke rapportage. U ziet daarin op welke plaatsen een slechte ontvangst of op welke plekken zonder aanvullende maatregelen geen ontvangst mogelijk is. Vervolgens brengen wij een advies uit: wat is er nodig om aan de gewenste dekking en beschikbaarheid te realiseren? Het kan dan gaan om het verplaatsen van opstelpunten, het bijplaatsen van antennesystemen of het uitbreiden van het aantal zenders. Hoe dan ook zorgen we ervoor dat de dekking optimaal wordt: wij garanderen tot 99% beschikbaarheid.

Moment van meten

We voeren de veldsterktemeting bij voorkeur in het voortraject uit, omdat de meting belangrijke informatie oplevert voor het technisch ontwerp van de communicatieoplossing. Als er aan meerdere partijen offerte wordt gevraagd, kan de meting echter vaak pas na de gunning worden uitgevoerd. Het kan dan zijn dat het ontwerp – en daarmee de offerte – nog moet worden aangepast.

Definitief plan

Op basis van de veldsterktemeting op locatie, de capaciteitsberekening en de beschikbaarheidsanalyse bepalen we de definitieve opstelpunten en benodigde (dubbel uitgevoerde) onderdelen van het netwerk.

 

Eric de Water

Eric de Water

Manager Engineering

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25

Onderdelen van deze dienst

Voor de start van een veldsterktemeting stellen we een meetplan op. Hierin staat exact op welke locatie er gemeten wordt. Tot in detail: we beschrijven zowel het adres als de ruimtes en etages. Zo weet u precies wat het werkingsgebied zal zijn. Is dit niet naar uw zin, dan kunnen we op basis van het plan tijdig bijsturen. Het meetplan geeft ook weer op welke manier we de meting uitvoeren en welke meetinstrumenten of testapparatuur we gebruiken.

Heeft u vragen over deze dienst?

We vertellen u graag meer over onze communicatieoplossingen.

Eric de Water

Eric de Water

Manager Engineering

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25