Online Klantenportal

Heeft u een contract met Flash, dan kunt u altijd kosteloos gebruikmaken van ons uitgebreide Online klantenportal. Een real-time managementtool waarmee u 24/7 inzicht heeft in de actuele status van alle onderdelen van uw communicatieoplossing en veel zaken eenvoudig online kunt regelen.

In het Online Klantenportal heeft u altijd inzage in uw huur- en servicecontracten en alle bijbehorende documenten. Ook kunt u serviceverzoeken indienen en bestellingen doen. Uiteraard kunt u medewerkers machtigen om bepaalde taken in het portal zelf uit te voeren. Het portal is gratis, altijd up-to-date en 24/7 beschikbaar.

Online Klantenportal: 24/7 inzicht

Het portal biedt u inzicht in de actuele status van alle onderdelen van uw communicatieoplossing. Het is een realtime management- en servicetool die u helpt al uw zaken rond uw communicatie snel en efficiënt te regelen. In het gebruiksvriendelijke Online Klantenportal kunt u onder meer:

  • Uw communicatievloot beheren per werklocatie of kostenplaats.
  • Uw huur- en servicecontracten inzien.
  • Facturen bekijken.
  • Service calls aanmaken en volgen.
  • Koop- en huurorders plaatsen.
  • Eigen velden of specificaties op laten nemen
  • Inzien waar uw assets gebruikt worden.
  • Zien welk onderhoud er waar en wanneer gepland staat.
  • Bestellingen plaatsen.

Online Klantenportal in beeld

Bekijk ook deze korte animatie (30 seconden) over het Online Klantenportal.

Patricia Hofmeijer

Patricia Hofmeijer

Key Account Support Manager

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25

Onderdelen van deze dienst

In het klantenportal beheert u eenvoudig uw communicatievloot doordat alle uitgiftes en innames van apparatuur erin worden geregistreerd. U weet altijd precies welke apparatuur zich waar bevindt (bij medewerkers of externen). U houdt de inname- en uitgifteadministratie eenvoudig bij. Het portal helpt bovendien de verantwoordelijkheid voor het gebruik van de apparatuur bij de gebruiker te leggen. De gebruiker tekent voor ontvangst en heeft inzicht in de kosten van het materiaal, waardoor er voorzichtiger mee zal worden omgesprongen. Mocht er iets misgaan, dan weet u altijd waar en door wie het materiaal voor het laatst is gebruikt

Heeft u vragen over deze dienst?

We vertellen u graag meer over onze communicatieoplossingen.

Patricia Hofmeijer

Patricia Hofmeijer

Key Account Support Manager

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25