Contractbeheer

Het online klantenportal biedt uw volledige inzage in uw huur- en service contracten.  Alle onderliggende informatie en documenten zijn real-time inzichtelijk.  

Als het gaat om contractbeheer bieden we u volledige transparantie: u heeft altijd en overal online inzicht in uw contracten via ons online klantenportal. In dit portal ziet u ook alle apparatuur die onder uw contracten vallen, servicerapportages, financiële afspraken, onderhoudsplannen, afspraken en procedures. Zo bent u altijd op de hoogte.

Digitaal contractbeheer

Het online klantenportal biedt u inzicht in uw contracten en alles wat daaronder valt. Dankzij de koppeling met ons service management systeem, ziet u in het klantenportal altijd wanneer welk onderhoud wordt of is uitgevoerd. U ziet alle werkbonnen en bent op de hoogte van eventuele storingen, reparaties en onderhoud. Het portal biedt inzicht in actuele service calls op apparaatniveau. Ook kunt u via het online klantenportaal nieuwe service calls indienen en apparatuur bestellen. In de portal staat een persoonlijke top tien van apparatuur die al in het huurcontract zit, zodat het juiste type portofoon of smart device met toebehoren zo is besteld. Volledig digitaal, dus altijd snel en overzichtelijk.

Onderdelen van deze dienst

Op basis van uw specifieke wensen maken wij service rapportages voor u op. De prestatie indicatoren in deze rapportages worden regulier door onze Service Level Manager met u besproken. Samen bekijken we de prestaties van de achterliggende periode en bespreken we op  welke  punten de service  verder  geoptimaliseerd  kan worden. Op die manier heeft u inzicht in de  geboden  service, de kosten, de trends en de verbeterpunten.

Heeft u vragen over deze dienst?

We vertellen u graag meer over onze communicatieoplossingen.