Volvo is veiligheid en Flash draagt hieraan bij

Het behoeft geen uitleg dat Volvo één van ’s werelds grote automerken is. Eén van de twee hoofdfabrieken van het automerk staat in Gent. Al sinds 1965 produceert Volvo Car Gent ruim 200.000 auto’s per jaar om zo een groot deel van de wereldwijde markt te voorzien.

Ruben Vandenheede, ICT en Facility Manager bij Volvo: “Grondlegger van de productie is teamwork. De monteurs werken in teams van ongeveer twaalf personen. Elk team heeft een coach die de belangrijkste aspecten overziet. Het is van belang dat de coach te allen tijde kan communiceren met zijn of haar team, om onveilige situaties of fouten te voorkomen.”

Veiligheid voorop

Vandenheede: “Voor alles wat bij Volvo Car Gent gemaakt wordt, is veiligheid de leidraad. Veiligheid ligt niet alleen bij het voertuig of het rijden, maar ook bij onze mensen in de productie. Het werken met machines en zware onderdelen is risicovol. We zorgen er daarom voor dat de randvoorwaarden zo optimaal mogelijk zijn.”

Zo ook de communicatie. In de fabriek wordt door de veiligheidsdiensten -brandweer, bewaking en medische dienst- gebruik gemaakt van radiocommunicatie om contact met elkaar te houden. Grote afstanden moeten hierbij overbrugd worden, want de locatie waar de auto’s geparkeerd worden, is bijvoorbeeld vier kilometer verwijderd van de fabriek. Om snel te kunnen schakelen, is radiocommunicatie van groot belang.

Van analoog naar digitaal

Het oude analoge communicatiesysteem van Volvo Car Gent bood niet altijd voldoende garantie op een goede ontvangst tussen de verschillende sites. De overschakeling op digitale communicatie zorgt voor een betere ontvangst én bespaart Volvo licentiekosten.

Bjorn Pappaert

Bjorn Pappaert

Senior Account Manager

Bericht sturen of bel +32 (0) 3 820 78 98

Kunnen we u bij uw volgende project helpen?

Ontdek hoe wij uw processen met behulp van de nieuwste communicatieoplossingen veiliger en efficiënter kunnen maken. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Bjorn Pappaert

Bjorn Pappaert

Senior Account Manager

Bericht sturen of bel +32 (0) 3 820 78 98

Andere projecten waar we trots op zijn

Organisaties van diverse groottes en uit uiteenlopende branches vertrouwen op Flash Private Mobile Networks.

Alle projecten