Chemelot

Veilige communicatie op Chemelot

Chemelot is het grote complex voor de chemische industrie rondom het kruispunt van de A2 en de A67 tussen Stein en Geleen in de provincie Limburg. De laatste jaren ontwikkelt het gebied zich steeds verder van een traditioneel industrieterrein naar een campus voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten. Een groot deel van Chemelot wordt onderhouden door Sitech Services

Sitech Services heeft zich gespecialiseerd in het ontzorgen van de procesindustrie. Zo organiseert Sitech het complete onderhoud van fabrieksinstallaties. Van probleemanalyse tot scope. Van planning tot uitvoering en borging. Veilige radiocommunicatie is ook onderdeel van het ontzorgen.

Robuuste oplossing

Math Dusak, Senior Meldkamer bij Sitech: “In het offertetraject voor een nieuw communicatiesysteem hebben we eerst een projectteam samengesteld dat bestond uit mensen met zowel financiële als technische kennis van zaken. Dat team heeft een programma van eisen opgesteld. We zochten een robuuste, trunking oplossing. Het systeem moest makkelijk bedienbaar zijn, er moest een open protocol worden gehanteerd en gebruikers moesten goed verstaanbaar zijn.” Om veilige communicatie op Chemelot te garanderen, heeft Sitech gekozen voor een TETRA systeem en ATEX portofoons, geïnstalleerd en geleverd door Flash Private Mobile Networks.

Volledig dekkend TETRA netwerk

Het terrein van Sitech omvat ruim twintig fabrieken en het volledig dekkende netwerk is verdeeld over acht sites. Alle fabrieken werken met hetzelfde TETRA systeem. Ruim 650 portofoons communiceren dagelijks over de gang van zaken om zo veilig en efficiënt te werken. Het netwerk is flexibel van aard, wat past bij de samenwerking tussen Sitech en Flash. In het geval van een onderhoudsstop kan er altijd bij gehuurd worden, soms tot wel 500 portofoons extra. Per kwartaal zijn er meerdere (kleine) onderhoudsstops om de fabriek in optimale conditie te houden. Flash kan hier uitstekend in faciliteren door de communicatievloot (tijdelijk) uit te breiden en er te allen tijde voor te zorgen dat het enorme netwerk in topconditie verkeert.

Andere projecten waar we trots op zijn

Organisaties van diverse groottes en uit uiteenlopende branches vertrouwen op Flash Private Mobile Networks.

Alle projecten