Delta Helium

Significant betere communicatie voor Delta Helium

Delta Helium Test heeft zich vanaf haar oprichting in 2004 ontwikkeld tot een internationaal erkende dienstverlener op het gebied van industriële lekdetectie. Alle technische operaties voert men ter plaatse uit door een team van twee man, waarbij vanuit een speciaal geoutilleerde bus de technisch inspecteur van instructies wordt aangestuurd om een lek te ontdekken. Deze technische operaties vinden vaak plaats onder onvoorziene omstandigheden, op grote hoogte en met veel omgevingsgeluid. Hierbij is goede communicatie via een open lijn van cruciaal belang.

Oprichter Marinus de Later is zelf jarenlang actief als technisch inspecteur op het gebied van helium lekdetectie en springt in specifieke gevallen nog wel eens bij. Jarenlang heeft hij veel portofoons en bedrijfskritische communicatiemiddelen geprobeerd en na twee weken proefdraaien met de toestellen van Vokkero was hij er uit. ‘Vokkero werkt significant beter.”

De heliummethode

Delta Helium Testing is een volledig zelfstandig bedrijf, opereert onafhankelijk en is gevestigd in Middelburg. Specialisten van Delta Helium Test onderzoeken door heel Europa gecompliceerde processystemen op lekkages in de werktuigbouwkundige, chemische, elektrotechnische, farmaceutische en voedingsmiddelensector. Eigenaar en oprichter Marinus de Later legt uit hoe dit in de praktijk in z’n werk gaat: “In (petro)chemische installaties en elektriciteitscentrales is een storingsvrij productieproces van groot belang. Luchtlekkages in vacuümprocessen hebben hierbij een zeer nadelige invloed. Zij zijn meestal de oorzaak van productcontaminatie en of rendementsverlies. Tevens kan er ook schade aan zowel de installaties, alsook het milieu ontstaan. Dit kan zelfs gevaarlijke situaties tot gevolg hebben. Delta Helium Test biedt de mogelijkheid aan om in bedrijf zijnde installaties luchtlekkages op te sporen met behulp van de heliumtechniek. Een lekdetectorunit wordt aan het vacuümsysteem aangesloten en het gehele systeem wordt op lekkages gecontroleerd. Het voordeel hiervan is dat het productieproces niet onderbroken hoeft te worden en dat de meting geen invloed heeft op de werking van het proces. Bovendien biedt de heliummethode de mogelijkheid om zeer kleine lekkages op moeilijk bereikbare plaatsen te lokaliseren. Door toepassing van de heliummethode wordt op een snelle en efficiënte manier inzicht verkregen in de totale luchtlekkage van een vacuümsysteem. Vervolgens kunnen maatregelen getroffen worden om productie- en of rendementsverlies en dus hoge kosten te voorkomen.”

Niet zonder risico

In de praktijk betekent dit dat de technische operaties altijd snel en onder soms extreme omstandigheden moeten plaatsvinden. Marinus: “Zowel tijdens shutdowns als tijdens urgente oproepen biedt Delta Helium Test direct service zodat er snel doorgewerkt kan worden want tijd is immers geld. We werken altijd op locatie in de fabriek, raffinaderij of energiecentrale om een lek in installaties, warmtewisselaars of leidingsystemen te detecteren. Degene die in de bus achter zijn laptop werkt om het lek te detecteren, kan de technisch inspecteur niet zien of horen. Je moet je voorstellen dat de technisch inspecteur op grote hoogte staat, meestal in een omgeving met veel lawaai of dat stalen constructies of betonnen muren een goede verbinding belemmeren. Ook bij de huidige draadloze systemen is het vaak moeilijk verstaanbaar en zijn er veel storingen. Ik heb jarenlang gezocht naar een goede portofoon die overal direct inzetbaar is en waarbij het team via een open lijn verbinding goed verstaanbaar en handsfree kan communiceren. Je kunt je voorstellen dat het niet werkt als je ook nog een zendknop van je portofoon moet indrukken als je op meerdere bordessen hoog aan het werk bent. Ons werk is niet zonder risico en daarom moet je blindelings op elkaar kunnen vertrouwen door goede communicatie. En dat heb ik eindelijk gevonden met het toestel Guardian Plus bij Vokkero.”

“Flash heeft bijna 25 jaar ervaring in de industrie, ze begrijpen wat er speelt.”

Full duplex open verbinding en hands free

Omdat Marinus altijd op zoek is naar nog betere apparatuur en efficiëntere werkmethoden voor zijn inspecteurs, kwam hij via zijn Google search bij Flash terecht. Marinus: “Ik blijf zoeken tot dat ik tevreden ben, je probeert van alles. Toevallig kwam ik op de site van Flash terecht. Ik werd meteen dezelfde dag geholpen door Jean-Pierre Audenaerdt die een demo liet zien van de full duplex portofoon en voorstelde om twee weken proef te draaien. Het materiaal en toebehoren zit in een mooie koffer en konden we direct ophalen en proberen. De technisch inspecteurs zijn er meteen mee aan de slag gegaan en waren uiterst tevreden. Het voordeel van de open verbinding is de directe communicatie want de inspecteur in de bus moet als het ware zijn collega naar het lek toepraten en dat lukt niet als er een te grote vertraging op de lijn zit. Een open verbinding is super belangrijk, vooral voor de veiligheid van mijn medewerkers.”

Robuust en hufterproof

Delta Helium Test werkte voorheen met andere leveranciers, maar Vokkero biedt betere aspecten die geschikt zijn voor het zwaardere werk in de industrie. “Bij andere leveranciers zit alle techniek in de headsets maar door de omstandigheden ga je snel zweten waardoor het niet fijn werkt. Het Vokkero toestel is veel robuuster en hufterproof zoals wij onderling tegen elkaar zeggen. Het bereik ondanks de hindernissen die wij dagelijks meemaken op de werkvloer is van Vokkero veel beter en voor ons doorslaggevend. Accu’s gaan lang mee, het toestel past makkelijk in borstzak, bij een pauze hoef je de adapterkabel niet los te maken, omdat de Peltor headset via een adapterkabel met een robuuste maar eenvoudig los te nemen Nexus connector is uitgerust. Dit bevordert de levensduur van de Vokkero omdat bij eventuele slijtage alleen de adapterkabel vervangen dient te worden. Vokkero maakt voor de headsetoplossing gebruik van de professionele oplossing van 3M Peltor. Naast de goede geluidsdemping zijn deze headset ook voorzien van een microfoon met goede noise reduction, die samen met noise reduction functie in het Vokkero toestel zorgen voor een optimale filtering van de gewenste spraak en het ongewenste omgevingsgeluid. Dit zorgt voor een zeer duidelijke en helder spraakverbinding. De onderlinge communicatie is dus goed verstaanbaar en is goed bereikbaar op grote hoogte, met stalen constructies, betonnen muren, en luidruchtige generatoren. Vokkero werkt significant beter.”

Kwaliteit en continuïteit

De speerpunten van Delta Helium Test zijn continuïteit en ervaring en heeft bewust gekozen voor Flash. Marinus: “Jean-Pierre Audenaerdt verstaat zijn vak en spreekt de taal. Hij stond direct voor ons klaar, biedt goede service en support en denkt met ons mee. Delta Helium Test werkt soms onder erbarmelijke omstandigheden en Flash heeft bijna 25 jaar ervaring in de industrie, ze begrijpen wat er speelt. Wij hechten grote waarde aan een duurzame relatie met onze leveranciers en opdrachtgevers, welke gebaseerd is op vertrouwen. Net als wij kiezen ze voor kwaliteit, continuïteit, efficiency en service, iets wat ons goed past.”

Henk Hempel

Henk Hempel

Senior Account Manager

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25

Kunnen we u bij uw volgende project helpen?

Ontdek hoe wij uw processen met behulp van de nieuwste communicatieoplossingen veiliger en efficiënter kunnen maken. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Henk Hempel

Henk Hempel

Senior Account Manager

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25

Andere projecten waar we trots op zijn

Organisaties van diverse groottes en uit uiteenlopende branches vertrouwen op Flash Private Mobile Networks.

Alle projecten