Goede fleetmap maakt implementatie communicatiesysteem eenvoudig

Monument Chemical is een familiebedrijf met chemische productie-installaties in de Verenigde Staten en Europa. Ze bieden specialty products en solventen aan, maar ook loonverwerking. De fabriek in Kallo heeft een lange geschiedenis van distillatie en reactiechemie en is gelegen in de Antwerpse haven.

Op het terrein zijn 90 eigen medewerkers en 30 vaste contractors aanwezig, die allemaal veilig en efficiënt aan de slag moeten kunnen. Operations Leader Johan Stevens: “Het is voor ons erg belangrijk dat al onze eigen mensen via hetzelfde netwerk kunnen communiceren en bovendien binnen hun eigen groep.”

Van analoge radiocommunicatie naar TETRA

Stevens: “Ons oude systeem was end of life. Daarom werd besloten om over te stappen.” Monument Chemical koos voor het huurconcept van Flash Private Mobile Networks. Op deze manier zijn service en onderhoud uitbesteed. “Het meeste werk gaat zitten in het vooraf in kaart brengen van de organisatie en de werkprocessen. Als je dat eenmaal gedaan hebt, is het inrichten en implementeren van een nieuw communicatie systeem eenvoudig. Achteraf wijzigingen doorvoeren is vrij bewerkelijk, want alle toestellen zijn uniek geprogrammeerd. Je moet ze dan stuk voor stuk gaan aanpassen en dat is zeker in een continue organisatie als de onze niet handig. Een goede fleetmap vooraf samenstellen, dat is essentieel.”

Testperiode

Natuurlijk moet een nieuw systeem getest worden en moet iedereen er volgens de protocollen mee leren werken. EH&S Delivery Leader Peter Jacobs: “Het wennen aan TETRA is niet zo’n punt. De apparatuur is erg gebruiksvriendelijk. Waar het om gaat is dat iedereen de werkwijze en protocollen goed naleeft. Deze werkwijze staat los van de apparatuur, maar is wel heel belangrijk bij de overstap naar nieuwe apparatuur.”

Bjorn Pappaert

Bjorn Pappaert

Senior Account Manager

Bericht sturen of bel +32 (0) 3 820 78 98

"Een goede fleetmap vooraf samenstellen, dat is essentieel."

Monument Chemical

"Een goede fleetmap vooraf samenstellen, dat is essentieel."

Monument Chemical

Kunnen we u bij uw volgende project helpen?

Ontdek hoe wij uw processen met behulp van de nieuwste communicatieoplossingen veiliger en efficiënter kunnen maken. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Bjorn Pappaert

Bjorn Pappaert

Senior Account Manager

Bericht sturen of bel +32 (0) 3 820 78 98

Andere projecten waar we trots op zijn

Organisaties van diverse groottes en uit uiteenlopende branches vertrouwen op Flash Private Mobile Networks.

Alle projecten