Gemeente Rotterdam

Gegarandeerde dekking en optimale veiligheid in Timmerhuis Rotterdam

Het Timmerhuis, midden in het centrum van Rotterdam, werd eind 2015 opgeleverd. Het complex bestaat uit een monumentaal pand uit 1950, dat is vervlochten met hypermoderne nieuwbouw. Het huisvest horecagelegenheden, kantoorruimten en 84 appartementen. De onderste vijf verdiepingen, waarin oudbouw en nieuwbouw in elkaar overlopen, zijn in gebruik bij de Gemeente Rotterdam, dat tevens opdrachtgever was voor de bouw van het complex. Er zijn ruim 1246 flexplekken gerealiseerd voor 1780 fte. Verder bestaan deze etages uit vergaderruimten en zithoeken.

Voor de interne communicatie tussen BHV’ers in het kantorendeel schreef de gemeente een aanbesteding uit. De opdracht in een notendop: realiseer een dekkend, digitaal netwerk voor 160 portofoons van bedrijfshulpverleners. Geen eenvoudige klus, in een hoge toren met dikke betonnen wanden, staalconstructies en vloeren vol kantoormeubilair. Toch heeft Flash Private Mobile Networks in korte tijd een volledig dekkend DMR netwerk gerealiseerd. Het kloppend hart van dit netwerk wordt gevormd door Flash Smart Control.

Flash Smart Control kloppend hart DMR netwerk

Flash Smart Control is een platform dat het mogelijk maakt om alle 160 portofoons in het Timmerhuis te controleren via een dashboard. Via dit platform komen alarmmeldingen binnen, kunnen voorgeprogrammeerde tekstberichten naar specifieke gebruikersgroepen worden gestuurd en wordt geregistreerd welke portofoons zijn aangezet – en dus welke BHV’ers operationeel zijn. Het is een echte ‘life saver’ in het geval van calamiteiten, wanneer elke seconde telt.

Draagvlak en training essentieel

Iedereen die BHV taken heeft, is voorzien van een nieuwe Hytera portofoon. Daarbij zijn strenge eisen van kracht over wie wanneer door een radio mag praten. De inzetcoördinatoren hebben een eigen, exclusief kanaal en bepalen welke hulpverleners in welke situatie gebruik kunnen maken van hun portofoon. John Smeets, senior projectleider bij de gemeente Rotterdam: “Om het portofoongebruik in goede banen te leiden, hebben we in de aanloop collectieve voorlichtingssessies gegeven voor alle BHV’ers. We hebben een FAT gedaan bij Flash, waarbij een grote groep is uitgenodigd. Naar aanleiding hiervan zijn een paar voorgeprogrammeerde teksten aangepast, hebben bepaalde gebruikersgroepen eigen urgentiecodes gekregen en moest worden verzekerd dat de benamingen van gebruikersgroepen exact overeenkomen met hun portofoonnummers. Vervolgens is het netwerk opgeleverd en hebben we nog een nieuwe sessie met uitleg voor alle eindgebruikers georganiseerd.” Flash heeft hierin advies en ondersteuning geboden.

Portofoons huren of kopen in Rotterdam?

Flash Private Mobile Networks levert portofoons en toebehoren in heel Nederland en België. Wij verhuren ook portofoons in Rotterdam, waar wij ons bevinden. Is uw bedrijf gevestigd in Rotterdam en omgeving en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Onze collega’s staan u graag te woord en voorzien u van een passend advies voor uw situatie. Portofoons huren in Rotterdam gaat heel gemakkelijk. U vraagt een offerte aan, samen kijken we naar de mogelijkheden en als de offerte akkoord is komen wij de producten bij u leveren en maken we ze paraat. Interesse? Wij helpen u graag!

Offerte op maat!

Berry Kuijpers

Berry Kuijpers

Senior Account Manager

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25

Flash Private Mobile Networks heeft in korte tijd een volledig dekkend DMR netwerk gerealiseerd.

Gemeente Rotterdam

Flash Private Mobile Networks heeft in korte tijd een volledig dekkend DMR netwerk gerealiseerd.

Gemeente Rotterdam

Kunnen we u bij uw volgende project helpen?

Ontdek hoe wij uw processen met behulp van de nieuwste communicatieoplossingen veiliger en efficiënter kunnen maken. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Berry Kuijpers

Berry Kuijpers

Senior Account Manager

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25

Andere projecten waar we trots op zijn

Organisaties van diverse groottes en uit uiteenlopende branches vertrouwen op Flash Private Mobile Networks.

Alle projecten