Provincie Noord-Holland

Gegarandeerde dekking en bereikbaarheid voor de weginspecteurs Provincie Noord-Holland

De weginspecteurs van Provincie Noord-Holland zorgen te allen tijde en onder alle weersomstandigheden voor veilige en optimale verkeersdoorstroming. Onderlinge missie kritische groepscommunicatie is daarbij cruciaal. Ze hebben grote verantwoordelijkheid en zorgen voor het vrijmaken van de weg bij incidenten, het treffen van veiligheidsmaatregelen en het informeren van weggebruikers bij gevaarlijke situaties. De weginspecteurs krijgen verkeersmeldingen binnen via de verkeerscentrale, regelen de berging van voertuigen en leiden het verkeer zo snel mogelijk om.

Rijkswaterstaat, politie, ambulance, brandweer, gemeente en provincie werken daardoor intensief samen met weginspecteurs waarbij elke seconde telt. Voor hun missie kritische communicatie zochten ze een netwerk dat absolute dekking en beschikbaarheid garandeert in het uitgestrekte gebied van Noord-Holland. Middels een Europese Aanbesteding is de opdracht gegund aan PrioCom business partner Flash Private Mobile Networks. Flash is PrioCom business partner en brengt de PrioCom missie kritische spraak- en datadienst op de markt onder de naam Smart Com.

“We merken in de praktijk dat de onderlinge communicatie sinds de implementatie van Smart Com sterk is verbeterd.”

Intensieve samenwerking

Uit de praktijk blijkt dat niet alleen de onderlinge communicatie tussen weginspecteurs cruciaal is maar ook de communicatie tussen de overige hulpdiensten en verkeerscentrales. “Bij grote incidenten in het verleden liet de communicatie wel eens te wensen over: de portofoons die we gebruikten konden maar een korte afstand overbruggen of weginspecteurs waren bijvoorbeeld telefonisch in gesprek, wisten niet wat er van hun verwacht werd of lieten hun telefoon per ongeluk in de auto liggen waardoor we ze op grotere afstand niet konden bereiken.

Weginspecteurs Provincie Noord Holland wensten volledige dekking over hun uitgebreide werkterrein van Noord-Holland, dat was echt noodzakelijk. Want of je nu in het Gooi staat, op Texel, in een afgelegen tunnel of op de vaarwegen bent: je moet direct bereikbaar zijn, makkelijk in verbinding komen en elkaar goed kunnen verstaan.

Na een Europese Aanbesteding is de keuze op Flash Smart Com gevallen en is er een full service contract gesloten voor 3 jaar met een optie tot verlenging. De voornaamste redenen om te kiezen voor de oplossing van Smart Com waren de gegarandeerde dekking over het gebied, de gebruiksvriendelijkheid voor alle niveaus, de mogelijkheden tot het schakelen tussen diverse gespreksgroepen en de service en kwaliteit en het compacte formaat van het toestel. Het is de perfecte oplossing voor ons.”

Overal dekking

Tijdens de aanbesteding heeft Flash metingen vooraf verricht op de door de Provincie Noord-Holland specifiek aangewezen locaties zoals tunnels die niet altijd voor publiek toegankelijk zijn tot open duingebied, sluizen bij vaarwegen en drukke knooppunten rondom de ringweg van de hoofdstad.

“Met de remote speaker microphone bevestigd op het revers van hun jas kunnen de gebruikers eenvoudig en veilig communiceren. Tevens zijn bij de implementatie een aantal functionele gespreksgroepen ingericht voor eenduidige communicatie. Inmiddels kunnen de medewerkers goed uit de voeten met de verschillende gespreksgroepen die nu in gebruik zijn”.

Mega Winst

Met Smart Com hebben de weginspecteurs een oplossing op zowel lokaal, regionaal als landelijk niveau. De missie kritische spraak- en datadienst van PrioCom maakt gebruik van het T-Mobile 4G netwerk. Een hoge mate van beschikbaarheid van het netwerk wordt o.a. gerealiseerd doordat er speciaal voor PrioCom gebruikers capaciteit is gereserveerd. Deze capaciteit is voor niet-kritische gebruikers niet toegankelijk.

“We merken in de praktijk dat de onderlinge communicatie sinds de implementatie van Smart Com sterk is verbeterd. Voorheen ging de communicatie per portofoon voor de korte afstanden of per telefoon en dat betekende dat er vaak miscommunicatie door slecht bereik ontstond. Nu heb je met één druk op de knop meteen alle collega’s te pakken die bij het incident betrokken zijn. Hierdoor kunnen we sneller en efficiënter werken en anderen inschakelen. Deze groepscommunicatie is voor de weginspecteurs heel belangrijk, dat is voor hen mega winst.”

Nog meer redenen waarom weginspecteurs Provincie Noord Holland voor Smart Com kozen:

  • Gegarandeerde dekking van het netwerk
  • Eenvoudig deelnemen aan verschillende gespreksgroepen
  • Uitstekende bereikbaarheid
  • Gebruiksvriendelijk in de praktijk
  • Een snelle gespreksopbouw van 0,5 seconden
  • Directe en flexibele inzetbaarheid
Berry Kuijpers

Berry Kuijpers

Senior Account Manager

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25

Kunnen we u bij uw volgende project helpen?

Ontdek hoe wij uw processen met behulp van de nieuwste communicatieoplossingen veiliger en efficiënter kunnen maken. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Berry Kuijpers

Berry Kuijpers

Senior Account Manager

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25

Andere projecten waar we trots op zijn

Organisaties van diverse groottes en uit uiteenlopende branches vertrouwen op Flash Private Mobile Networks.

Alle projecten