TU Delft

Campus dekkend netwerk voor TU Delft!

Stel je voor dat er dagelijks zo’n 27.000 mensen verblijven op de campus van TU Delft. Studenten, wetenschappers, bezoekers en medewerkers van de universiteit en van bedrijven banen zich een weg over een campus die groter is dan de binnenstad van Delft. Het is zelfs een van de grootste universiteitscampussen ter wereld. De campus wordt door alle bezoekers intensief gebruikt en de komende jaren zal de campus verder uitgroeien naar een kleine stad, met alle aspecten van dien. Niet alleen de bereikbaarheid en leefbaarheid zijn belangrijk, vooral de veiligheid dient gewaarborgd te blijven.

Veiligheid Campus

Om veiligheid te bieden, is betrouwbare communicatie van cruciaal belang. Communicatie begint bij een netwerk dat altijd beschikbaar is en je nooit in de steek laat. Op de campus van TU Delft, 161 hectare groot, zijn de belangrijkste (van de 100) gebouwen voorzien met een ‘traditionele’ portofoon oplossing van Flash. Het terrein zelf wordt beveiligd door de zogenoemde ‘bikers’, beveiligers die op de fiets het terrein beheren. De TU Delft is een van de  grootste campussen ter wereld. De campus is voorzien van een uitgebreid fiets- en voetgangersnetwerk. De TU Delft campus heeft een groen en parkachtig karakter. Grote delen van de campus zijn daarom alleen te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer bereikbaar.

In november 2018 kreeg Sebastiaan Star, Manager Campus Veiligheid, de opdracht om de bikers te voorzien van een betrouwbare communicatieoplossing, mét noodknop functie. Daarbij was het belangrijk dat de conciliatiedienst oftewel standby dienst, direct vanuit huis betrokken kon worden bij incidenten. De kracht van de oplossing is dat het vergelijkbaar is met een Tetra Systeem en dat er prioriteit is op het netwerk. Bij een calamiteit kan dit levensreddend zijn, zeker omdat de campus zo groot is.

De huidige portofoon-oplossing uitbreiden, zou betekenen dat er flink geïnvesteerd moest worden in radiozenders om buitendekking te creëren. Berry Kuijpers, accountmanager bij Flash, adviseerde om de bestaande oplossing aan te vullen met Flash Smart Com. ‘Dit is een portofoonsysteem dat via een gescheiden infrastructuur en met dataprioriteit gebruik maakt van het T-Mobile netwerk. Dit betekent dat de Flash Smart Com-gebruikers altijd en overal, met dataprioriteit en gegarandeerde toegang tot het netwerk hebben.

Flash Smart Com biedt een landelijk dekkend netwerk. De meldkamer kan bij incidenten de conciliatiedienst oproepen en vanuit huis direct laten aanhaken in de gespreksgroep. Zodoende zijn zij volledig op de hoogte als zij op de plek van bestemming arriveren.

Toekomstbestendige oplossing

Mede de komst van Corona bestendigt het belang van een flexibel en toekomstbestendige communicatieoplossing. Waren er voor Corona twee meldingen per dag waarbij externe hulpdiensten opgeroepen moesten worden, is dat in tijden van Corona slechts twee per week. Hoewel het rustiger op de campus is, zijn er wel meer stewards betrokken om de stroom van bezoekers in goede banen te leiden. Extra camera’s bewaken de campus en de meldkamer is uitgerust met extra camerabewaking. Een camerabewaker houdt stromen mensen in de gaten en waarschuwt de centralist zodra er drukte ontstaat. Drukte is lastig inschatten op 1,5 m op camera, dus dan wordt er fysiek een biker naar desbetreffende plek gestuurd.

Nog meer redenen waarom TU Delft voor Flash Smart Com kiest:

  • Campus dekkend netwerk, bij incidenten ook vanuit huis te gebruiken door conciliatiedienst
  • Directe communicatie met meldkamer
  • Actuele positiebepaling van de beveiligers bij calamiteiten
  • De mogelijkheid om foto’s en berichten te versturen naar de centrale meldkamer en/of collega’s
  • Dynamisch groepen aanmaken, in geval van incidenten
  • Eenvoudig op te schalen voor extra beveiliging tijdens evenementen of demonstraties
Berry Kuijpers

Berry Kuijpers

Senior Account Manager

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25

Kunnen we u bij uw volgende project helpen?

Ontdek hoe wij uw processen met behulp van de nieuwste communicatieoplossingen veiliger en efficiënter kunnen maken. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Berry Kuijpers

Berry Kuijpers

Senior Account Manager

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25

Andere projecten waar we trots op zijn

Organisaties van diverse groottes en uit uiteenlopende branches vertrouwen op Flash Private Mobile Networks.

Alle projecten