Bobsleeteam België gaat voor goud met Flash

Het Belgische bobsleeteam deed mee met de Olympische Spelen in Sochi. Een bijzondere prestatie voor een land dat niet bekend staat als wintersportland. Toch was België vertegenwoordigd met een tweemansbobsleeteam in de categorie dames. Al jaren zijn Elfje Willemsen en Hanna Mariën vaste waardes in het wereldbekercircuit. Over een toevalstreffer kunnen we met zulke professionals al lang niet meer spreken.

Topsport vereist gegarandeerde communicatie en met een baan van anderhalve kilometer is radiocommunicatie het uitgelezen communicatiemiddel. Flash Private Mobile Networks werd gevraagd om haar kennis en knowhow in te zetten om de portofoons optimaal te laten werken.

“De portofoons moeten in optimale conditie verkeren, net als wij.”

Snel schakelen

Hollevoet, voorzitter van de Belgische Federatie voor Bobslee en Skeleton: “Bobsleeën doe je samen. De atleten sturen en de coach en technische staf kijken mee. Ze moeten snel met elkaar kunnen schakelen om de tactiek voor de komende bocht of afdaling door te spreken. Bovendien scheelt het een hoop energie voor de atleten. Een bobsleebaan is ruim een kilometer lang en het duurt ‘slechts’ een minuut totdat ze beneden zijn. Weer naar boven is een ander verhaal. Even overleggen is dan niet efficiënt.”

Hollevoet vervolgt: “Ook de mecanicien maakt gebruik van de portofoon. Zo kunnen we afspreken wat er met de slee gebeurt na de afdaling. Soms moet er iets vervangen worden of is er ander onderhoud nodig. We weten dan direct bij wie we de slee af moeten geven of waar we onze andere slee kunnen ophalen.”

Optimale prestaties

Tot slot: “Voor ons staat gebruiksgemak en een optimale prestatie voorop. We moeten snel en makkelijk kunnen communiceren. Tijdens de wedstrijd gebruiken we geen portofoons, maar zeker tijdens het trainen worden de portofoons intensief gebruikt. We willen gedurende en na de afdaling contact kunnen houden. De portofoons moeten daarom in optimale conditie verkeren, net als wij.”

Het Belgische team maakt gebruik van Motorola portofoons die Flash per wereldbeker onderhoudt en programmeert.

Bjorn Pappaert

Bjorn Pappaert

Senior Account Manager

Bericht sturen of bel +32 (0) 3 820 78 98

Kunnen we u bij uw volgende project helpen?

Ontdek hoe wij uw processen met behulp van de nieuwste communicatieoplossingen veiliger en efficiënter kunnen maken. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Bjorn Pappaert

Bjorn Pappaert

Senior Account Manager

Bericht sturen of bel +32 (0) 3 820 78 98

Andere projecten waar we trots op zijn

Organisaties van diverse groottes en uit uiteenlopende branches vertrouwen op Flash Private Mobile Networks.

Alle projecten