Waternet

Adequate alarmering en communicatie voor buitendienst Waternet

Van flauwvallen in het riool en aangevallen worden door stropers in de duinen tot insluiting door wanbetalers: het zijn reële gevaren voor buitendienstmedewerkers van Waternet. Dankzij de push-to-talk-dienst met netwerkprioriteit in combinatie met de LoneWorker Protect-applicatie van Flash Smart Com kan snel en effectief worden gealarmeerd en gecommuniceerd, waarbij de meldkamer meteen beschikt over de noodlottige locatie.

‘Oplossing voor heel elementair probleem’

“Waternet is een prachtige klant voor ons omdat onze oplossing wordt gebruikt in specifieke situaties en daarbij een heel elementair probleem oplost”, meent Marco Morelis, senior account manager bij Flash Private Mobile Networks. Waternet is ’s lands enige waterbedrijf dat verantwoordelijk is voor de hele waterkringloop: drinkwatervoorziening, riolering én waterbeheer. Daardoor kunnen buitendienstmedewerkers in tal van gevaarlijke situaties terechtkomen. Dankzij de push-to-talk-oplossing van Flash kunnen de buitendienst en de meldkamer snel en effectief alarmeren en communiceren in noodgevallen.

Van apparaten en randapparatuur tot applicaties

Bij Waternet heeft Flash bijna het hele spectrum van Flash Smart Com geïmplementeerd. Deze geborgde push-to-talk-dienst, die is gebaseerd op de technologie van onze partner PrioCom, werkt binnen een afgeschermd deel van het netwerk van T-Mobile en garandeert prioriteit op andere gebruikers. Daardoor kunnen buitendienstmedewerkers en de meldkamer missiekritisch alarmeren en communiceren. Zelfs op plaatsen met minder opstelpunten, zoals duingebieden.

Hoe ziet dat er precies uit? Medewerkers van de buitendienst en de meldkamer maken gebruik van push-to-talk over cellular (PoC) via het 4G- en 5G-netwerk. Daarmee kunnen ze onder andere één op één en één op meer communiceren, hun locatie automatisch delen én berichten en foto’s uitwisselen. De medewerkers beschikken daarvoor over ultrarobuuste Android-telefoons met fysieke noodknop. Een deel van deze ‘portofoons 2.0’ kan zelfs in explosief gevoelige situaties worden gebruikt – geen overbodige luxe gezien het ontploffingsgevaar in riolen door onder meer XTC-afval.

Op de portofoons staat de LoneWorker Protect-applicatie van PrioCom. Daarmee kan automatisch of handmatig worden gealarmeerd via de noodknop, inactiviteit, man down en valdetectie. Alarmeringen komen binnen op een door Flash geleverde dispatcher in de meldkamer. Omdat de centralist op zijn beeldscherm ziet waar de gebruiker zich bevindt, kan snel en doeltreffend worden ingegrepen.

De push-to-talk-applicatie, LoneWorker Protect en de locatiebepaling zijn afkomstig van PrioCom. Flash heeft niet alleen de devices, de randapparatuur en de infrastructuur geleverd, maar ook de inrichting gedaan. Denk aan het instellen van gespreksgroepen en het aanpassen van gebruikersnamen. Tot slot beheert en onderhoudt Flash de apparatuur. Dankzij mobile device management (MDM) vindt het beheer op afstand plaats. Al met al zorgt deze aanpak ervoor dat de beheerlasten voor Waternet minimaal zijn.

‘Incidenten bewijzen waarde Flash Smart Com’

Flash Smart Com heeft al meermaals zijn waarde bewezen, vertelt senior meldkamer bij Waternet Wesley Lelieveld. “Dankzij de porto’s kunnen we in de meldkamer zien waar onze jongens zich bevinden, wat vooral ’s avonds en ’s nachts van grote waarde is. Na een alarmering kunnen we meteen de hulpdiensten of een dichtbij zijnde collega inschakelen. Bij enkele incidenten is al gealarmeerd via het nieuwe systeem. Zo werd er iemand onwel tijdens het afdalen in het riool en is er iemand van de trap gevallen.”

Eén keer werd er juist níét gealarmeerd. Lelieveld: “Een collega ging bij wanbetalers het water afsluiten, eenmaal binnen werd meteen de deur achter hem op slot gedraaid. Wat bleek? De portofoon lag nog in de auto omdat de collega dacht dat ‘ie niet nodig was. Dit was een hele wijze les voor ons allemaal: altijd een portofoon meenemen.”

‘Alles aan de samenwerking bevalt’

Morelis legt uit dat Flash zich allereerst een duidelijk beeld heeft gevormd van het probleem van Waternet en de gevolgen daarvan. “Als iemand bijvoorbeeld een noodknop indrukt, moet je weten hoe de organisatie vervolgens hulptroepen ter plaatse wil krijgen zodat je de inrichting van het systeem hierop kunt aanpassen.” De filosofie van Morelis luidt: leer alles over je klant, ken zijn business en achterhaal alle knelpunten. Dit resulteert vaak in nieuwe oplossingen voor de pijnpunten die boven water zijn gekomen (waarover later meer).

Mede door dit diepe graven en proactieve meedenken stelt Lelieveld dat er ‘geen enkel minpunt’ is wat betreft de oplossingen en service van en het contact met Flash. “Alles aan de samenwerking bevalt. Is er een keer een probleem of storing, dan komt er meteen iemand kijken. Ook ’s nachts en in het weekend.”

Plannen in het verschiet

Nu het aanbestede werk helemaal is gerealiseerd, liggen er volop plannen op tafel voor uitbreiding van de samenwerking. Zo wordt bijvoorbeeld gesproken over het voorzien van boten en chloorcontainers van Flash Smart Com zodat ze makkelijk zijn te volgen en er altijd meteen kan worden gealarmeerd. Lelieveld: “Ook kijken we of dat de meldkamer verder geprofessionaliseerd kan worden, waarbij we de Flash-diensten willen integreren in het digitale systeem. Daarnaast zien we graag dat via push-to-talk meteen contact kan worden gelegd met het beveiligingsbedrijf waarmee we samenwerken.”

Wat er verder nog geïmplementeerd gaat worden: volgens Morelis heeft Waternet sowieso gekozen voor een toekomstbestendige oplossing. “Waternet creëert veel flexibiliteit in het domein van missiekritische oplossingen, onder meer doordat er veel mogelijkheden zijn voor het gebruik van andere applicaties op de toestellen. Ze hebben dus niet alleen een gebruiksklare oplossing aangeschaft, maar ook het pad richting de toekomst geplaveid.”

 

Marco Morelis

Marco Morelis

Senior Account Manager

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25

Kunnen we u bij uw volgende project helpen?

Ontdek hoe wij uw processen met behulp van de nieuwste communicatieoplossingen veiliger en efficiënter kunnen maken. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Marco Morelis

Marco Morelis

Senior Account Manager

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25

Andere projecten waar we trots op zijn

Organisaties van diverse groottes en uit uiteenlopende branches vertrouwen op Flash Private Mobile Networks.

Alle projecten