24 uur van Le Mans veilig van start met TETRA portofoons van Flash

De 24 uur van Le Mans is een autorace die al sinds 1923 op het ruim dertien kilometer lange ‘Circuit de la Sarthe’ in Le Mans in Frankrijk wordt gehouden. Tijdens de race, die elk jaar in het tweede weekend van juni plaatsvindt, is het de bedoeling om in 24 uur tijd zo veel mogelijk ronden te rijden. De 24 uur van Le Mans is één van de oudste en grootste races voor sportwagens. Er komen zo’n 300.000 toeschouwers op af, er zijn 2.500 journalisten aanwezig en bijna 200 miljoen mensen volgen de race op televisie. Daarmee is de 24 uur van Le Mans het grootste jaarlijkse sportevenement van Europa.

De koersdirectie van de legendarische autorace heeft gekozen voor Flash Private Mobile Networks voor de installatie van hun radiocommunicatiesysteem gebaseerd op TETRA technologie. Voor de 24 uur van Le Mans huurt de organisatie bovendien de benodigde communicatieapparatuur bij Flash en vertrouwt het op haar technische ondersteuning.

Bij de aanschaf van het TETRA systeem heeft men rekening gehouden met de extra capaciteit die benodigd is voor de grote jaarlijkse terugkerende evenementen. Om de organisatie te stroomlijnen en de veiligheid van een ieder te kunnen garanderen, is er gekozen voor TETRA. Dankzij het TETRA systeem kan er contact worden gelegd tussen onder meer de baancommissarissen, de hulpverlening, de racedirectie, de interventievoertuigen en de voertuigen van de hulpverlening. Gedurende het weekend zijn er ruim 600 portofoons in gebruik op het circuit.

Bjorn Pappaert

Bjorn Pappaert

Senior Account Manager

Bericht sturen of bel +32 (0) 3 820 78 98

Kunnen we u bij uw volgende project helpen?

Ontdek hoe wij uw processen met behulp van de nieuwste communicatieoplossingen veiliger en efficiënter kunnen maken. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Bjorn Pappaert

Bjorn Pappaert

Senior Account Manager

Bericht sturen of bel +32 (0) 3 820 78 98

Andere projecten waar we trots op zijn

Organisaties van diverse groottes en uit uiteenlopende branches vertrouwen op Flash Private Mobile Networks.

Alle projecten