Missiekritische communicatie tijdens turnarounds

Flash verhuurt (ATEX) portofoons, smartphones, tablets en diverse toebehoren voor elke gewenste periode. Al dan niet in combinatie met een uitbreiding van uw infrastructuur. Handig als u tijdelijk extra capaciteit nodig heeft voor bijvoorbeeld een onderhoudstop, turnaround, evenement of (bouw)project!

Betrouwbare mobiele bereikbaarheid is essentieel voor zowel de veiligheid als efficiëntie van turnarounds. Bij de organisatie van onderhoudsstops en turnarounds komt er veel af op de projectorganisatie van industriële ondernemingen. De operationele communicatie is daar slechts een klein onderdeel van, maar wel van vitaal belang. Want zonder effectieve communicatie ontstaan er gevaarlijke situaties en kunnen de gevolgen desastreus zijn. Flash Private Mobile Networks biedt haar opdrachtgevers de juiste oplossing en ontzorging tijdens deze projecten.

Fullservice dienstverlening

We hebben een ruime en flexibele huurvloot van ruim 26.000 (ATEX) portofoons, smartphones en tablets die wij verhuren. Ook wanneer u tijdelijk meer (netwerk)capaciteit nodig heeft bieden wij mogelijkheden –  al dan niet geheel op maat. Of het nu gaat om een tijdelijk privaat netwerk, aansluiting op publieke netwerken of een tijdelijke uitbreiding van uw eigen infrastructuur. Onze dienstverlening is fullservice: van materiaalcontrole en uitgifte tot gebruikersinstructies en een 24/7 storingsdienst.

Turnarounds in de (petro)chemie

Tijdens een turnaround (ook vaak aangeduid als onderhoudsstop of shutdown) wordt een fabriek of een deel van een fabriek stilgelegd voor onderhoud. Er zijn vaak honderden tot duizenden (externe) mensen betrokken bij zo’n proces. Veelal onder grote tijdsdruk zijn betrokkenen bezig met het inspecteren, schoonmaken en waar nodig repareren of upgraden van de (petro)chemische plant. Turnarounds (TARs) zijn nodig voor het garanderen van de veiligheid, het doorvoeren van aanpassingen of updates en het verbeteren van het productieproces.

Planning en safety zijn key

Turnarounds behoren tot de grootste onderhoudskostenposten. Een strakke planning – en vooral ook: zorgen dat die planning wordt gehaald – is dus van belang. En belangrijker nog bij onderhoudsstops: de veiligheid. Evenals bij de normale operatie is maximale veiligheid key. Door de betrokkenheid van veel externen, die niet altijd op de hoogte zijn van alle lokale veiligheidsprocedures en -voorschriften, vinden er relatief veel calamiteiten plaats tijdens TARs.

Draadloze telecommunicatie

Bij de grotere (petro)chemische bedrijven, zijn bij onderhoudsstops doorgaans meer dan 1000 mensen extra aan het werk. Vaak wordt er gewerkt met verschillende contractors. En zijn er op een terrein mogelijke (bouwtechnische) constructies die radiosignalen kunnen beïnvloeden. Als specialist in missiekritische communicatie houden we rekening met al deze elementen en zorgen we altijd voor de beste communicatieoplossing: van advies tot beheer.  Zodat iedereen zorgeloos kan communiceren via portofoons, van eigen medewerkers tot werknemers van contractors. Om het onderhoud zo snel mogelijk te kunnen uitvoeren, maar bovenal vanwege de veiligheid: bij calamiteiten moet men snel en adequaat kunnen alarmeren en handelen.

Portofoons voor missiekritische communicatie

Waar radiocommunicatie in de praktijk vaak een sluitpost is, zou het één van de grootste prioriteiten moeten hebben bij TARS. Zonder effectieve draadloze communicatie kunnen de gevolgen voor zowel het bedrijf als werknemers en contractors groot zijn. Portofoons zijn nog steeds het nummer één communicatiemiddel bij onderhoudsstops. Ze zijn eenvoudig in het gebruik en voldoen aan alle eisen van missiekritische communicatie, oftewel communicatie waarbij uitval fatale gevolgen kan hebben.

Flexibele en duurzame oplossing: portofoons huren

Flash Private Mobile Networks (PMN) heeft ruim 26 jaar ervaring in missiekritische communicatie. Op huurbasis leveren we portofoons en gerelateerde oplossingen aan klanten die een turnaround in de planning hebben. Portofoons huren voor bijvoorbeeld onderhoudsstops en TARs bij Flash heeft de volgende voordelen:

Voordelen huren:

  1. Maximalisatie van de veiligheid dankzij eenvoudig gebruik; instructies voor gebruikers, betrouwbare apparatuur en radionetwerken met maximale up-time.
  2. Minimalisatie van het risico op werkonderbrekingen wegens verstoringen van de communicatie.
  3. Flexibel inspringen op situaties waarbij direct extra apparatuur is vereist.
  4. Fullservice oplossing: turnaroundondersteuning en 24/7 storingsdienst.
  5. Levering in heel Nederland en België.
  6. Portofoons huren voor kortere periodes is voordeliger dan toestellen kopen.
  7. Naast ATEX portofoons kunnen we ook ATEX smartphones en tablets leveren.

 

Vraag direct uw offerte aan

Turnaround advies en ondersteuning

Dankzij onze ruime ervaring bij  onder meer de grootste (petro)chemische plants van Nederland en België kunnen we hoogwaardig advies geven. Denk daarbij aan zaken als bereik, benodigde materialen, opbouw van het netwerk en tijdelijke uitbreiding van de capaciteit. Daarnaast hebben we veel klantspecifieke ervaring: we beschikken over een grote hoeveelheid data van vorige TARs. Hoeveel ATEX apparatuur is er gehuurd en voor hoe lang? Wat is er nog meer afgenomen? Hoeveel kanalen zijn er ingezet? En wat zijn de ervaringen geweest? Omdat er bij turnarounds vaak weer een compleet nieuw team zit, is dit soort kennis van onschatbare waarde.

Daarnaast bieden we ook Turnaround ondersteuning: Flash kan op locatie de uitgifte en de afloop de inname van de apparatuur en techniek voor u verzorgen, zodat u daar geen omkijken naar heeft. Om apparatuur goed te gebruiken is kennis belangrijk. Gebruikerstrainingen en instructies zijn daarom opgenomen in ons eigen kennisplatform: Flash Forward. Tot slot hebben opdrachtgevers in het Online klantenportal real time inzicht in alle huurovereenkomsten, facturen en geleverde apparatuur. Ook is mogelijk om via deze portal serviceverzoeken online in te dienen of nieuwe opdrachten te plaatsen.

Patricia Hofmeijer

Patricia Hofmeijer

Key Account Support Manager

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25

"Als specialist in missiekritische communicatie kunnen we altijd de beste communicatieoplossing bieden: van advies tot beheer"

Het is lastig om zonder context te zeggen hoeveel u precies kwijt bent voor het huren van portofoons. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid producten, de termijn en andere factoren. Wilt u vooraf een prijs weten? Vraag dan een offerte aan!