Flash Smart Com - Push-to-Talk met prioriteit

Flash Smart Com is een geborgde Push-to-talk dienst met prioriteit speciaal ontwikkeld voor missiekritische communicatie op landelijk niveau. Met één druk op de knop communiceert u met meerdere personen tegelijk en maakt u gebruik van extra oplossingen en applicaties – ook op uw smartphone!

Wilt u met een calamiteit met één druk op de knop al uw medewerkers bereiken, waar ze zich ook bevinden? Of kiest u voor betrouwbare communicatie voor uw bedrijfs kritische processen?

Wat is Push-to-talk?

Push to talk is een bekende functie op portofoons en mobilofoons. De kern van dit principe is dat men op een button/knop moet drukken om te kunnen spreken. Waar een mobiele telefoonverbinding twee kanten tegelijk op werkt, is dat met portofonie anders. Het frequentiekanaal kan slechts door één zender tegelijk gebruikt worden. Flash Smart Com is een geborgde Push-to-talk dienst met prioriteit, speciaal ontwikkeld voor missiekritische communicatie op landelijk niveau. De communicatieoplossing werkt binnen een afgeschermd deel van T-Mobile netwerk en garandeert prioriteit op andere gebruikers in uw cruciale communicatie. Extra functionaliteiten zoals groepsgesprekken, databerichten en spraakopnames verhogen de veiligheid van uw medewerkers. Met één druk op de knop communiceert u met meerdere personen tegelijk en maakt u gebruik van extra oplossingen en applicaties – ook op uw smartphone!

Push-to-talk over Cellular (PoC)

Push-to-talk over Cellular (PoC), stelt radiogebruikers in staat verbinding te maken met anderen via datanetwerken. Het betekent ook dat gebruikers onmiddellijk antwoord kunnen krijgen, op voorwaarde dat anderen verbonden zijn via Wi-Fi, 4G of 5G. Omdat het gemakkelijk te gebruiken is en geen afstandsbeperkingen kent, is het zeer populair bij alle soorten gebruikers. PoC neemt de eenvoudige functionaliteit van push-to-talk en verbreedt het toepassingsgebied. Push-to-talk laat je van oudsher toe om verbinding te maken met andere gebruikers en groepen binnen bereik. PoC breidt dit uit op een wereldwijde schaal.

Smart Com Push to Talk: Portofonie met extra functionaliteiten

Met de Smart Com Push-to-Talk applicatie bieden wij u portofoonfuncties met een snelle gespreksopbouwtijd (minder dan een halve seconde) op een Smart Device. De applicatie is gebouwd volgens de industriële standaarden en gereed voor koppeling met bestaande portofoonnetwerken, paging- en alarmeringssystemen, nieuwe private LTE-systemen en de migratie van 4G naar 5G.

Flash Smart Com zorgt voor efficiënte groepscommunicatie met uitgebreide functionaliteiten, zoals 1-op-1 oproepen, SOS-oproepen, GPS, chatgroepen, ad hoc groepen, groepsberichten en pre-emption. Andere voordelen van push-to-talk zijn:

 • Geen ruis op de lijn: Het push-to-talk principe garandeert dat uw berichten altijd luidt en duidelijk overkomen omdat er slechts één zender tegelijk op de frequentie actief kan zijn.
 • Directe verbinding met een groep mensen of één persoon.

Flash Smart Com in het kort:

Meldkamerapplicatie

De Smart Com dienst bestaat uit robuuste devices (inclusief accessoires), een Push-to-Talk applicatie, een SIM-kaart met prioriteit, een netwerkaansluiting en servicemodules. Naast de Push-to-Talk dienst kunnen wij ook voorzien in een meldkamerapplicatie en een beheeromgeving voor uw mobiele apparatuur. Door de groeiende behoefte aan diensten waarvoor data verstuurd dient te worden, zoals foto’s, realtime video en locatie GPS deling biedt Flash Smart Com de oplossing. U kunt gebruikmaken van ons Full Service Concept, zodat u volledig wordt ontzorgt in uw communicatiebehoeften. Zo bent u altijd verzekerd van gegarandeerde communicatie in kritieke situaties, zowel in bedrijfskritische als missiekritische communicatie.

Bedrijf kritische communicatie

Voor bedrijf kritische communicatie voor stadswachten, beveiliging, bedrijfshulpverlening, waterschappen, grote evenementenorganisaties of NUTS bedrijven biedt Flash Smart Com Advanced een goede oplossing, door uitbreiding met:

 • Prioriteit op het netwerk;
 • Hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid.

Missiekritische communicatie met push-to-talk technology

Voor missiekritische communicatie binnen industrie, (petro)chemie, transport & overslag en voor de Openbare Orde en Veiligheid (OOV) biedt Flash Smart Com Unlimited extra zekerheid door uitbreiding met:

 • Prioriteit op het netwerk;
 • Hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid;
 • Mobile Device Management software voor beveiliging van mobiele devices;
 • Integratiemogelijkheden met een meldkamerapplicatie voor alarmopvolging.

Flash Smart Com biedt het volgende:

 • Een complete dienst (Push-to-Talk app, SIM-kaart, netwerkaansluiting & (smart) device);
 • Een onbeperkt aantal users en 8 groepen;
 • Landelijke dekking via het T-Mobile netwerk;
 • GPS voor locatiebepaling;
 • Een snelle gespreksopbouw van 0,5 seconden;
 • Directe en flexibele inzetbaarheid.

Op zoek naar een passende push-to-talk oplossing? Ontdek meer over onze modulaire afname.

Wilt u zelf bepalen wat u bij ons afneemt? Kies dan voor modulaire afname. Wij adviseren u graag over de in te zetten (en door ons geteste) modellen die de beste werking van de Push-to-Talk dienst Wij bieden u maatwerk en support op locatie, zodat u niet alleen verzekerd bent van een servicepartner, maar ook van een partner die met u meedenkt om uw communicatiewensen zo goed mogelijk in te vullen.

Flash is met ruim 25 jaar ervaring in de markt voor missiekritische communicatie zeer bedreven in het leveren, installeren en implementeren van TETRA-netwerken en portofoons. Gedreven door de ontwikkelingen in de markt heeft Flash een Push-to-Talk dienst ontwikkeld op het mobiele T-Mobile netwerk. Met missiekritische communicatie op een commercieel mobiel netwerk heeft Flash een primeur in Europa!