Flash Smart Alert - BHV-app voor alarmering en communicatie

Met onze app Flash Smart Alert kunnen uw BHV-ers snel en adequaat alarmeren, communiceren en reageren bij calamiteiten. Dankzij onder meer push-to-talk, een centraal dashboard, aanwezigheidsregistratie en geautomatiseerde alarmmeldingen wordt de veiligheid gemaximaliseerd en uw BHV-organisatie geoptimaliseerd.

Redding in nood

Of het nu gaat om uitglijden op een natte vloer, een brand, iemand die van een steiger valt of een onwelwording: bij calamiteiten moeten de juiste personen binnen een halve seconde kunnen worden gealarmeerd. Ook wanneer snel genoeg wordt gealarmeerd, is adequaat communiceren en reageren vervolgens van (levens)belang voor een zo voorspoedig mogelijk verloop van een calamiteit. Flash Smart Alert biedt hiervoor allereerst alle benodigde functionaliteiten. Dankzij een gegarandeerde beschikbaarheid van minimaal 99,8 procent is onze app bovendien altijd de basis voor een redding in nood.

Belangrijkste functionaliteiten

Dankzij de volgende functionaliteiten van Flash Smart Alert kan uw BHV-organisatie even snel als doeltreffend handelen in noodsituaties:

Centraal dashboard

Het centraal dasboard kan zich bijvoorbeeld bij de receptie of in de meldkamer bevinden. Via het dashboard heeft u altijd real-time inzicht in de lopende alarmeringen en de beschikbare BHV’ers. Bovendien ziet u in een oogwenk welke hulpverleners de alarmberichten hebben gelezen. Hebben zij een terugkoppeling gegeven? Dan ziet u dit overzichtelijk op het dashboard. Via het dashboard stuurt u bovendien eenvoudig vaste teksten of zelf te schrijven berichten naar uw BHV-ers. De app is zo ontworpen dat BHV-ers meteen alle cruciale informatie rondom de calamiteit kunnen raadplegen. Op basis van de dashboardgegevens kunt u situaties achteraf analyseren en aldus veiligheidsprocessen perfectioneren.

Aanwezigheidsregistratie en beschikbaarheid BHV-ers

Flash Smart Alert biedt real-time inzicht in de aanwezigheid en beschikbaarheid van BHV-ers, zowel via de app als het dashboard. De aanwezigheid wordt geregistreerd op basis van GPS-gebaseerde geofences in combinatie met wifinetwerken. Zo kunt u meteen de beschikbare BHV-ers inschakelen – ook als u meerdere locaties of gebouwen heeft. Handig: door het instellen van een minimaal gewenst aantal hulpverleners per locatie en calamiteit, belast u uw BHV-organisatie niet onnodig. Bovendien ontvangt u automatische notificaties in het geval van een onderbezetting.

Verzenden van alarmmeldingen

Alarmmeldingen kunnen zowel handmatig als geautomatiseerd worden verstuurd. Geautomatiseerde alarmmeldingen worden in gang gezet door een vooraf gedefinieerd scenario. Een scenario kan bijvoorbeeld worden gestart vanuit uw brandmeldcentrale, de app of het dashboard. Afhankelijk van het type alarm (zoals een brand of ongeval) kunnen verschillende berichten automatisch worden verstuurd naar specifieke (groepen) personen. Zo heeft u uw handen vrij in crisissituaties én informeert u stakeholders of naburige organisaties direct. 

Ontvangen van alarmmeldingen

Naast het verzenden is het ontvangen van alarmmeldingen door BHV-ers evenzeer van cruciaal belang. Bij Flash Smart Alert komen alarmberichten binnen als push-meldingen op de smartphone. Dit gebeurt altijd op een vast volume, ook wanneer de smartphone op stil of in de vergadermodus staat dan wel in gesprek is. Pas als een BHV-er het alarmbericht heeft gelezen én afgehandeld, stopt de alarmtoon.

Maarten Jongejan

Maarten Jongejan

Product Manager

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25

Alle BHV in één overzicht

Met Smart Alert krijgt u meer inzicht in de aanwezigheid van BHV medewerkers.

Oproepen en meldingen

Verstuur gerichte BHV alarmeringen en zie direct wie ze ontvangt en reageert.

Rapportage en dashboard

Realtime inzichten en historische data over uw bedrijfshulpverlening.

Gratis demo aanvragen

Ontdek in een vrijblijvende demo hoe Flash Smart Alert u van dienst kan zijn.

> Naar het formulier

Communicatie

Communicatie is key – helemaal in het geval van noodsituaties. Met Flash Smart Alert kunnen gebruikers altijd meldingen doorsturen naar en ontvangen van andere toestellen. Push-to-talk zorgt voor spraakcommunicatie via één druk op de knop. Met alle voordelen van portofonie, zoals gespreksgroepen met meerdere gebruikers. Vanuit het centraal dashboard kunt u bovendien makkelijk vaste en zelfgeschreven tekstberichten sturen naar de BHV-ers.

Rapportages

Met Flash Smart Alert beschikt u niet alleen over real-time actuele informatie, maar ook over historische informatie over het verloop van alle incidenten en de bezetting van uw BHV-organisatie per locatie.

Crisismanager

U kunt hulpverleners oproepen als crisismanager om ze – ongeacht hun locatie – te betrekken bij de calamiteit. Afhankelijk van de scenario’s kunt u crisismanagers verdelen in groepen, waardoor ze automatisch worden meegenomen in het incidentmanagementproces. Het telefoonprofiel wordt bij crisismanagers genegeerd, zodat u er zeker van bent dat ze de alarmering niet missen.

Medewerkers

Flash Smart Alert biedt een licentiemogelijkheid voor medewerkers die geen BHV-er zijn. Via de app kunnen zij dan een melding van een calamiteit doorgeven én alarmmeldingen ontvangen.

Regie

Met Flash Smart Alert houdt u zelf de regie in handen. Hoeveel BHV-ers geeft u bijvoorbeeld toegang tot de app, wilt u alarmeren vanuit de app en/of de receptie en welke externe hulpdiensten of smart devices wenst u te koppelen aan het systeem?

Maarten Jongejan

Maarten Jongejan

Product Manager

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25

"Wat veel toevoegt voor ons, is de mogelijkheid om diverse gebruikersgroepen te gebruiken en daartussen te schakelen."

Johan van Vlimmeren - Site IT Operations Lead bij Shell Nederland

Handige koppelingen met Smart Alert

Flash Smart Alert kan optioneel worden gekoppeld met diverse externe systemen. Deze koppelingen bieden als voordeel dat alarmeringen rechtstreeks bij de juiste BHV’ers terechtkomen. Zij kunnen daar direct op acteren, waardoor er meer tijd is om de gevolgen te beperken. Voorbeelden zijn:

Noodknop/alarmknop

Indien uw medewerkers alleen of op afgelegen plekken werken, hebben zij extra beveiliging nodig. Wij kunnen noodknoppen koppelen aan de Flash Smart Alert applicatie. Bij het indrukken van de noodknop wordt direct een alarm verstuurd naar het centrale dashboard in de meldkamer. Of wanneer een medewerker te lang niet bewogen heeft, wordt een alarmsignaal verstuurd naar het centrale dashboard.

Subsystemen van derden

De Flash Smart Alert app kan worden gekoppeld met diverse externe systemen, op basis van ESPA 444, I/O of Modbus. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een brandmeldcentrale.

Cloudoplossing en trainingen

Flash Smart Alert wordt aangeboden als cloudoplossing. Niet alleen wordt uw organisatie daardoor volledig ontzorgd, ook ontlast dit uw ICT-organisatie. Om te garanderen dat de app snel en op de juiste wijze kan worden gebruikt bij calamiteiten, verzorgt Flash Private Mobile Networks trainingen voor gebruikers.

Flash Smart Connect

Interessant in dit verband is Flash Smart Connect. Deze oplossing biedt de combinatie van een betrouwbaar alarmeringssysteem voor gebouwbeheer met alarmering vanuit BHV-organisaties waardoor u zo efficiënt mogelijk kunt handelen. Gevolg is dat de juiste personen razendsnel actie kunnen ondernemen op basis van berichten naar portofoons, pagers of mobiele telefoons. Doordat gegevens worden getoetst aan vooraf ingestelde waarden, anticipeert u accuraat op bijvoorbeeld (periodiek) onderhoud. Flash Smart Connect omvat naast verbindingen die gegevens over de machines en apparaten verzamelen ook een draadloos netwerk waarover de data wordt verzonden én een platform dat alle relevante informatie samenbrengt.

Maarten Jongejan

Maarten Jongejan

Product Manager

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25

Vraag vrijblijvend een Smart Alert demo aan

Ontdek de voordelen van de Smart Alert BHV app voor uw organisatie. We kunnen u het beste uitleggen hoe de app werkt door het u direct te laten zien. We kijken samen naar de mogelijkheden en vooral welke oplossingen we voor u kunnen bieden.

Onze andere oplossingen

Ook de volgende oplossingen in ons dienstenportfolio kunnen interessant zijn voor uw organisatie:

Flash Smart Com

Flash Smart Com is onze geborgde push-to-talk-dienst voor smart devices met gegarandeerde beschikbaarheid en prioriteit op het 4G-netwerk van T-Mobile. Met één druk op de knop kunnen gebruikers met elkaar communiceren via spraak én data, ongeacht waar ze zich bevinden. In combinatie met onze extra diensten en applicaties zoals Flash Smart Alert en de Meldkamer-applicatie is Flash Smart Com hierdoor een even betrouwbare als flexibele oplossing voor bedrijfs- en missiekritische communicatie.

Meldkamer-applicatie

Met de Meldkamer-applicatie kunt u, vanaf een centraal punt, alle portofoongebruikers en groepen op afstand monitoren en aansturen. Functionaliteiten zoals dynamische groepen, GPS-lokalisering van gebruikers op de kaart en geografische sectorindeling garanderen effectieve BHV-communicatie en doeltreffend handelen bij calamiteiten. Met deze dispatcher-software voor pc’s bent u bovendien in staat om toestellen op afstand te beheren.

LoneWorker Protect

De mobiele applicatie LoneWorker Protect biedt bescherming voor alleenwerkers die risicovol werk verrichten. Met de noodknop kan direct worden gealarmeerd, waarbij de positie automatisch wordt doorgegeven aan de meldkamer. Via configureerbare sensoren stelt u automatische alarmeringen in, zoals valdetectie (‘man down’) en inactiviteit. Na een alarmering worden zowel de meldkamer als eventuele collega’s direct genotificeerd, zodat zij snel actie kunnen ondernemen.

Marktleider in missiekritische communicatie

Flash PMN heeft ruim 25 jaar ervaring in proces- en missiekritische communicatie. Dankzij onze unieke combinatie van ervaring, expertise, klantgerichtheid en innovatieve mind-set zijn wij uitgegroeid van pionier tot markleider in Nederland en België. Omdat uw eisen en wensen centraal staan in alles wat wij doen, krijgt u een betrouwbare communicatieoplossing die volledig op uw organisatie is toegespitst. Organisaties die Flash Smart Alert (naar volle tevredenheid) gebruiken, zijn onder meer actief binnen de overheid, gezondheidszorg, industrie, luchtvaart en recreatie. Wat ze ook doen: voorop staat altijd dat zij veilig willen werken en móéten kunnen vertrouwen op hun communicatieoplossing.

Modulair full-service concept

Flash PMN biedt een groot aantal diensten aan, van portofoonverhuur tot het opzetten van tijdelijke private netwerken en van advies tot beheer. Ons concept is modulair: u bepaalt helemaal zelf wat u wilt afnemen, waarbij maximale flexibiliteit altijd het uitgangspunt is. Als system integrator denken we integraal en verbinden wij verschillende organisaties, systemen en mensen met elkaar op een zo merkonafhankelijk mogelijke manier. Daarbij kijken we altijd verder dan alleen traditionele spraak- en datacommunicatie.

Maarten Jongejan

Maarten Jongejan

Product Manager

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25