5 juli 2021 9 min. leestijd

Simone van Putten, CEO van Flash, vertelt over het vijfentwintigjarige bestaan van ‘haar’ Flash

Flash bestaat dit jaar een kwart eeuw en dat moet gevierd worden! Simone van Putten is een van de grondleggers van het bedrijf en is het portofoonverhuurbedrijf in 1996 begonnen. Simpelweg omdat er vraag was vanuit de markt. Het bedrijf Verolme Botlek was de initiator en na een gedegen onderzoek bleek dat er veel vraag was naar tijdelijke inzet van communicatieapparatuur in onder andere de industriële sector. Nu, 25 jaar later, is het bedrijf uitgegroeid tot system integrator in de branche van missie kritische communicatie in België en Nederland. De focus ligt op goed relatiebeheer waarbij Flash als toegewijde partner bijdraagt aan het succes van haar klanten. De wens van Simone is door samenwerking van de sterke merken van de Flash Connectivity Group haar klanten de beste technologische oplossingen aan te bieden. Lees in onderstaand interview verder over de toekomstvisie, ontwikkelingen, keuzes, focus en de levenslessen die Simone afgelopen jaren geleerd heeft!

Wat is de belangrijkste ontwikkeling geweest als je terugblikt op 25 jaar Flash?

Simone: “De belangrijkste ontwikkeling in de afgelopen vijfentwintig jaar is wel de keuze geweest om onze dienstverlening te verbreden. We hebben ons bedrijf de eerste jaren gepositioneerd als professionele verhuurder van (ATEX) portofoons en radiocommunicatienetwerken. We wilden deze dienst eerst perfectioneren voordat we ons verder gingen oriënteren. Na een paar jaar hadden we een goed beeld hoe we ons verder wilden ontwikkelen en vooral wat de behoefte was vanuit de klant. Die overweging is heel belangrijk geweest en heeft ons gemaakt tot wie we nu zijn als integrator. Uiteraard met de behouden focus op flexibiliteit voor tijdelijke inzet en verhuur.”

Waar ben je het meest trots op?

“Dat we in tien jaar tijd de positie als marktleider in de private sector verworven en dat we ons op die positie weten te handhaven. Onze kracht is onze dienstverlening. Die is altijd in samenspraak met onze klanten verder geoptimaliseerd. En dat zullen we ook blijven doen. Waarmee kunnen wij zorgen dat zij hun werk nog efficiënter en makkelijker kunnen uitvoeren? Alleen door de enorme inzet en motivatie van onze medewerkers kan onze dienstverlening ook echt succesvol zijn. Zij zijn in de basis de reden van ons succes. Vooral niet arrogant worden als je eenmaal het succes hebt, maar juist kritisch blijven omdat het altijd beter kan. We passen ons dienstenpakket steeds aan om ons continue te onderscheiden van anderen. Want het grootste gevaar is stilstand.”

Je bent de drijvende kracht achter het succes van het bedrijf, waar haal je de energie en creativiteit vandaan?

“Ik heb geleerd om direct aan te pakken wat op mijn pad komt en niets te laten liggen. Ik ben heel actie- en oplossingsgericht; daar krijg ik energie van. En ik geloof in goede communicatie. Ook als er een ontevreden klant is of een botsing met een leverancier of een werknemer, ga ik direct in gesprek, hoe lastig het soms ook is. Vaak zie je dat er juist hele mooie dingen uitkomen als je met elkaar in gesprek gaat. Goede communicatie en zaken direct aanpakken werkt bij mij heel fijn.”

Welke weg heeft Flash afgelegd en welke lessen heb je geleerd de afgelopen 25 jaar?

“Mijn oma zei altijd: je bent nooit te oud om te leren en daar denk ik vaak aan haar terug. Er is geen dag dat je niets leert. Toen ik met Flash begon, was ik accountmanager met Telecom als specialiteit en moest alles nog over het bedrijfsleven leren. Ik heb geen hbo-opleiding en heb het ondernemen echt in de praktijk geleerd. Door alle dingen die op mijn pad kwamen, heb ik mezelf steeds verder ontwikkeld. Samen met mijn toenmalige zakenpartner hebben we het bedrijf opgezet en moest ik alle facetten van een organisatie leren kennen. Als ik iets niet wist, vroeg ik advies bij familie, vrienden of specialisten en ik heb vaak ook gewoon mijn intuïtie gevolgd. En als het om de menselijke kant van mijn werk gaat, heb ik vooral anderen behandeld zoals ik zelf graag behandeld zou willen worden. Dat is altijd mijn uitgangspositie geweest. Als er dingen speelden dacht ik altijd, hoe zou ik daar zelf tegenover staan? Op die manier heb ik Flash kunnen vormen en zijn we met een enthousiast team uitgegroeid van portofoonverhuurbedrijf tot system integrator.”

Waar ligt de focus de komende jaren?

“We zijn marktleider in missiekritische communicatie en hebben zoveel expertise in huis dat we elk radiocommunicatie vraagstuk op het hoogste niveau kunnen oplossen. Naast onze focus op veilig werken willen we in de komende jaren ook focussen op efficiënter werken. Dit omdat de behoefte van onze klanten is veranderd. Om bestaansrecht te behouden moeten zij kosten reduceren zodat zij de concurrentie met bijvoorbeeld het Oosten voor kunnen blijven. Ze zijn dus continue op zoek naar manieren om nog efficiënter te werken en dat kan alleen door ook technologie aan de processen toe te voegen. Daar willen we niet alleen in bijdragen, nee, mijn wens is om daar een belangrijke rol in te spelen. Met onze kennis van radiocommunicatie en onze bewezen dienstverlening zijn wij ook de beste partner in de transitie naar missie- en bedrijfskritische communicatie- en bedrijfszekere informatienetwerken.

Daarnaast willen we de focus op flexibiliteit, die we bieden vanuit onze verhuurpool met de 25.000 portofoons, smartdevices en communicatienetwerken, behouden. Dit geeft onze klanten de mogelijkheid om op elk gewenst moment op te schalen: van één dag tot tien jaar en van één tot duizend stuks. Tijdens de Corona crisis stond de logistieke wereld op z’n kop en sloten fabrieken voor lange tijd hun deuren. Hierdoor werden materialen slecht leverbaar. Met onze verhuurpool kunnen wij altijd snel een oplossing bieden waardoor we de continuïteit van de bedrijfsprocessen van onze klanten waarborgen.

Juist de combinatie van onze rol van system integrator van kritische communicatie- en informatienetwerken en die van grootste verhuurder van communicatieoplossingen in Nederland en België, daar ligt onze kracht.”

Welke ontwikkelingen zie je voor Flash in kritische communicatie?

“De professionele gebruiker wil één device waarmee hij alle taken veilig en efficiënt kan uitvoeren. Zijn werk moet sneller maar ook slimmer en kostbare tijd mag niet verloren gaan omdat de informatie-uitwisseling hapert. We zien heel veel processen verbeteren door de toepassing van handige real-time applicaties. Connectiviteit met een hoge mate van beschikbaarheid; daar zit de toekomst! Wij moeten het vraagstuk van de klant door middel van technologie ondersteunen en 24/7 veiligstellen en beheren. Dat is onze rol. De klant wil met één device verschillende taken uitvoeren en slim, efficiënt en veilig kunnen werken.

Waar staat Flash over vijfentwintig jaar met oog op Industrial internet of things en digitalisering?

“In de afgelopen vijfentwintig jaar zijn de ontwikkelingen ontzettend snel gegaan. Men wil elkaar nog sneller, real time, kunnen bereiken en daarbij toegang hebben tot relevante informatie. Ik denk dat we over vijfentwintig jaar in een wereld leven waar veel gebaseerd is op AI (Artificiel Intelligence) waarbij iedereen op basis van zijn rol of functie steeds de meest relevante data real-time tot zijn of haar beschikking krijgt. De wereld zal enorm veranderen en dat heeft ook gevolgen voor de zakelijke markt.”

“Het grootste gevaar is stilstand”

Hoe zie je Flash’s bedrijfsslogan, de kunst van het verstaan, in het nieuwe tijdperk?

“De kunst van het verstaan wordt de kunst van het begrijpen. Eén van onze strategische doelstellingen is om onze klant steeds beter te begrijpen als waardevolle, gelijkwaardige partner. En om onze klanten nog beter te begrijpen moeten wij nog meer in gesprek gaan om te ontdekken hoe wij aan de efficiency van hun bedrijfsprocessen kunnen bijdragen. Niet wachten op een vraag maar de dialoog aangaan en meewerken en zelf de vraag definiëren. Dan ben je van toegevoegde waarde en behouden wij ons bestaansrecht. Dat noemen wij de kunst van het verstaan.”

Hoe gaat Flash het vijfentwintig jarig jubileum vieren?

“We laten dit moment zeker niet aan ons voorbij gaan. Het is voor mij persoonlijk een fantastische mijlpaal: we hebben in vijfentwintig jaar zo’n mooi professioneel en gezond bedrijf neergezet, met een heel sterk en stabiel team en een klantenkring waar minimaal hetzelfde voor geldt. Dat bereik je alleen met gezamenlijke inzet, we doen het samen. Het is een jaar waarin we trots mogen zijn op wie we zijn en ik mag dit met mijn klanten, onze partners en medewerkers vieren. Succes moet je delen en ik wil vooral met hen bespreken hoe we de komende vijfentwintig jaar succesvol kunnen blijven. We vieren een jaar lang met verschillende acties en kleine activiteiten ons vijfentwintig bestaan en vanwege corona hebben we besloten om aan het einde van dit jubileum jaar een mooi feest te geven.”

Wat zijn je persoonlijke wensen?

“Mijn wens is om door inzet en samenwerking van onze drie sterke merken 2Way, Flash en PrioCom, in de komende vijf jaar een toonaangevende rol te spelen en dé connectiviteitspartner te worden voor onze bestaande en nieuwe relaties in alle marktsegmenten waar connectiviteit een rol speelt.

Daarnaast wil ik alles blijven doen om een betrouwbare werkgever te blijven. Ik vind het belangrijk dat mensen met plezier naar hun werk komen, dat we samen mooie prestaties neerzetten en successen vieren, dat maakt mijn werk zo leuk.”

History

Vijfentwintig jaar geleden begon Flash als pionier in radiocommunicatie met de verhuur van portofoons. Al snel werden daar de verkoop van en het onderhoud op kritische radiocommunicatie oplossingen aan toegevoegd.  Flash Private Mobile Networks (in Nederland en België), 2WAY en PrioCom behoren tot de Flash Connectivity Group. Het moederbedrijf faciliteert diensten op het gebied van management, finance, HR, business development, marketing en communicatie voor haar ‘dochters’. “Door deze organisatiestructuur krijgen innovatie en groei meer ruimte en kunnen we klanten een nog breder spectrum aan communicatie- en informatieoplossingen aanbieden”, zegt FCG-directeur en mede-eigenaar Simone van Putten.

 

Simone van Putten

Simone van Putten

General Manager Nederland

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25

Meer weten over dit onderwerp?

We vertellen u graag meer over onze communicatieoplossingen.

Simone van Putten

Simone van Putten

General Manager Nederland

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25

Nog niet uitgelezen?

Misschien vindt u deze berichten ook interessant.