16 januari 2023 3 min. leestijd

ATEX gecertificeerde iPhones en iPads voor in de petrochemische industrie

Flash is al ruim 26 jaar de vaste leverancier van missiekritische communicatienetwerken en apparatuur op verschillende raffinaderijen en petrochemische plants. Door de samenwerking met Atexxo hebben we een interessante aanvulling op ons productassortiment en leveren we ATEX gecertificeerde iPhones en iPads geschikt voor de industrie. Atexxo produceert als enige in Europa ATEX gecertificeerd Apple toestellen waardoor deze geschikt zijn voor gebruik in ATEX zones op raffinaderijen en fabrieken. Flash vertegenwoordigt Atexxo in Nederland en België en maakt voor veel mensen in de industrie een langgekoesterde wens waar.

Explosieveilige ATEX certificering voor iPads en iPhones

Atexxo Manufacturing is een internationale onderneming gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van explosieveilige producten geschikt voor gebruik in ATEX Zone 1 en Zone 2 (gasexplosiegevaar). Atexxo voorziet iPhones en iPads van een speciale behuizing zodat deze voldoen aan de eisen die worden gesteld aan apparatuur voor het werken in explosiegevaarlijke omgevingen. Deze aanpassing bestaat bijvoorbeeld uit het veilig maken van het elektrisch laadcircuit of uit het aanpassen van de behuizing zodat een eventuele ontstekingsbron niet buiten de behuizing kan treden.

Voorheen was het alleen in Amerika mogelijk om een iPhone of iPad ATEX proof te laten maken. Nadelen hiervan waren de lange levertijden en het updaten van de software wat pas na levering kon plaatsvinden. De oplossingen van Atexxo zorgen ervoor dat de toestellen voldoen aan ATEX Zone I of Zone II certificering en met dank aan Apple’s iOS systeem blijft de software continue en real time up-to-date. Dit biedt meer opties waardoor ook toekomstige applicaties eenvoudiger op de toestellen te installeren zijn.

Oerhollands product

Atexxo is een Nederlandse producent en dat is een groot voordeel. Korte lijnen, snelle levertijden en directe opvolging in geval van storing of defectmeldingen. Flash biedt Atexxo iPhones en iPads aan op basis van zowel koop als op korte en lange termijn huur. Ing. Daan van Tienhoven, eigenaar van Atexxo: “Wij zijn de enige producent van explosieveilige iPhones en iPads in Europa. Het grootste gedeelte van onze producten leveren we aan landen als Noorwegen en Duitsland, maar ook bijvoorbeeld Brazilië en in alle landen met een sterke (petro)chemische industrie. Met Flash hebben we een uitstekende partner gevonden om onze producten in de Benelux te positioneren. Flash heeft dezelfde bedrijfscultuur, verleent excellente service en de klant staat altijd centraal, net als bij ons bedrijf. Ons product verkoopt zichzelf, omdat zowel de software, hardware en het gebruiksgemak superieur zijn ten op zicht van de concurrerende producten. Vooral met oog op cybersecurity en bescherming tegen bijvoorbeeld malware en andere bedreiging van buitenaf is iOS onontbeerlijk voor de industrie.”

Productinformatie

ATEX iPad mini 6 Zone 1 en 2:

De Apple iPad mini 6 is nieuw van Atexxo Manufacturing en is nu geschikt voor gebruik op gevaarlijke locaties. De explosieveilige ATEX iPads zijn oorspronkelijk door Apple vervaardigd dan omgebouwd en gecertificeerd volgens de ATEX richtlijnen. Dit maakt de iPads geschikt voor veilig gebruik in gas/damp Zone 1 en/of Zone 2 gevaarlijke locaties.

ATEX iPhone 13 Zone 1 en 2:

De Apple iPhone 13 van Atexxo is nu geschikt voor gebruik op gevaarlijke locaties. De explosieveilige iPhones zijn oorspronkelijk vervaardigd door Apple dan omgebouwd en gecertificeerd volgens de ATEX richtlijnen door Atexxo. Dit maakt de telefoons geschikt voor veilig gebruik in gas/damp Zone 1 en/of Zone 2 gevaarlijke locaties.

Naleving van de ATEX / EX-voorschriften wordt bereikt door de behuizing aan te passen samen met het intrinsiek veilige elektrische circuit, waardoor de telefoons geschikt zijn voor veilig gebruik op gevaarlijke locaties. Alle kenmerken van het originele product blijven behouden. Zelfs de gezicht scanner kan veilig worden gebruikt op explosiegevaarlijke locaties.

Berry Kuijpers

Berry Kuijpers

Senior Account Manager

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25

Meer weten over dit onderwerp?

We vertellen u graag meer over onze communicatieoplossingen.

Berry Kuijpers

Berry Kuijpers

Senior Account Manager

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25

Nog niet uitgelezen?

Misschien vindt u deze berichten ook interessant.