3 min. leestijd

Paging oproepsystemen

Een paging (oproep)systeem werkt zo betrouwbaar dat het zeker is dat men de boodschap ook ontvangt. Paging is namelijk gebaseerd om handmatig of volledig geautomatiseerd een bericht te sturen via eenrichtings radiocommunicatieverkeer. Het wordt veel gebruikt in ziekenhuizen en beveiliging en het is makkelijk om even een kort bericht van 60 karakters te versturen.

Wat is paging? Directe informatie.

Het concept van een pagingsysteem (ook wel piepeir genoemd) is eenvoudig; informatie vanuit verschillende bronnen (PC applicatie, ESPA 444 signaal uit brandmeldcentrale, e-mailbericht, alarmknop, extern contact, etc.) vertaalt het systeem (POCSAG zender) direct in een tekstboodschap en verstuurt het naar een POCSAG ontvanger (pieper).

Waarom POCSAG?

POCSAG is, in tegenstelling tot allerlei individuele protocollen van diverse fabrikanten, een wereldstandaard op het gebied van paging. Dit maakt het mogelijk om de apparatuur van diverse leveranciers te combineren tot een op maat gesneden oplossing voor iedere gebruiker. Pagers informeren medewerkers direct.

Hoe werkt paging?

Paging (of semafonie) is een dienst waarmee het mogelijk is om personen op te roepen. Een oproep via paging is in principe éénrichting-verkeer. De semafoonbezitter zal bij het krijgen van een oproep zelf op basis van de oproep actie moeten ondernemen door bijvoorbeeld de oproeper terug te bellen. Om via deze weg te communiceren, heeft de ontvanger een pager nodig. Een apparaat waarop de boodschap kan worden ontvangen. De oproep wordt via een basisstation (terminal of transmitter) naar de pager verzonden waarna deze vervolgens een licht-, geluid- en/of trilsignaal afgeeft. Sommige pagers beschikken tevens over een display waarop een tekst kan worden weergegeven.

De voordelen van paging:

  • Directe communicatie met (BHV) medewerkers
  • Efficiënte bedrijfsprocessen dankzij eenduidige en directe informatie.
  • Altijd bereikbaar dankzij eenrichtingsradiocommunicatie.

Oproepen via paging gebruiken voor BHV

Paging wordt ook gebruikt in BHV situaties. In geval van een calamiteit kunnen de juiste personen direct gewaarschuwd worden. Vanuit een centrale meldkamer/terminal kunnen alle BHV-medewerkers gemakkelijk gealarmeerd worden. Het is ook mogelijk om hierbij groepen te maken en deze apart te benaderen.

Toch zijn er ook enkele nadelen in de huidige vorm van paging. Zo kun je niet zien of je berichten aankomen, wie ze gelezen hebben en of mensen reageren op je BHV melding. Ook is het niet overzichtelijk welke BHV’ers een pieper bij zich dragen, moeten ze regelmatig opgeladen worden en kan het voorkomen dat mensen de pagers mee naar huis nemen.

Als alternatief voor BHV via paging hebben hebben wij een Smart oplossing voor bhv oproepen en monitoren: Flash Smart Alert

Voordelen van Flash Smart Alert t.o.v. paging

  • Aanwezigheidsstatus van BHV personeel overzichtelijk inzien en wijzigen
  • Vanaf elke locatie inzicht in alarmen en de status van meldingen uit systemen en van collega’s
  • Noodoproepen versturen met locatie aanduiding (lone worker, man down functie)
  • Geschikt voor smartphone en tablet (o.a. Android, iOS en Windows Phone)
  • Geen grote investering: tegen een laag bedrag per maand gebruikmaken van de applicatie

 

 

Nog niet uitgelezen?

Misschien vindt u deze berichten ook interessant.