NEXEDGE

NEXEDGE is een open standaard voor openbare landmobiele radiosystemen voor directe spraakcommunicatie van persoon tot persoon. Middels de FDMA-techniek biedt de mogelijkheid om te communiceren in zowel analoge als digitale modus, hiertussen kan automatisch gewisseld worden. Het voordeel is dat NEXEDGE apparaten dus kunnen communiceren met analoge radio maar ook met een trunked netwerk. NEXEDGE staat bekend om zijn duidelijke spraak en stemkwaliteit, zelfs in een lawaaierige omgeving en digitale versleuteling voorkomt afluisteren.  

NEXEDGE biedt één kanaal per frequentie, maar geeft de gebruiker tweemaal zoveel capaciteit als een vergelijkbaar analoog systeem. De afstand die overbrugd kan worden, is in veel gevallen groter  en opzichte van DMR.

NEXEDGE leent zich prima voor bedrijven die de overstap willen maken naar digitaal, maar waarvoor TETRA net een stap te groot is. NEXEDGE levert een zeer goede prijs-prestatieverhouding en is al rendabel vanaf twintig portofoongebruikers. NXDN is een digitale communicatie technologie dat het meest overeenkomt met DMR. Het grote verschil zit hem in de bandbreedte. DMR is een een bandbreedte van 12.5kHz benodigd, terwijl NXDN hier maar de helft van gebruikt (6.25kHz).

Modulair uit te breiden

NEXEDGE is volledig modulair opgebouwd. Daardoor kan het systeem volledig worden afgestemd op de behoeftes van de organisatie op dit moment, terwijl met toekomstige wensen al rekening gehouden kan worden. Je kunt de huidige analoge apparatuur blijven gebruiken in combinatie met NEXEDGE, aangezien een NEXEDGE kanaal gedeeld kan worden tussen analoge en digitale gebruikers.

Voordelen NEXEDGE:

  • Financieel voordelig.
  • Unieke flexibiliteit.
  • Altijd bereikbaar door grote overbrugbare afstand.

Nog niet uitgelezen?

Misschien vindt u deze berichten ook interessant.