20 december 2022 3 min. leestijd

Klanttevredenheid 2022: Flash scoort een 8,2!

Flash Private Mobile Networks heeft wederom een mooi resultaat behaald met haar klanttevredenheidsonderzoek. Flash ontvangt dit jaar een 8,2 van haar klanten. Deze beoordeling is gebaseerd op uiteenlopende criteria, zoals klantgerichtheid, productkennis en professionaliteit. De resultaten van dit onderzoek zorgen voor nieuwe inspiratie en geven waardevolle inzichten ten aanzien van onze dienstverlening.

Sinds 2014 voert Flash jaarlijks een klanttevredenheidsonderzoek, sinds een aantal jaar wordt de uitvoering van dit onderzoek verzorgd door Markteffect, een gerenommeerd full-service onderzoeksbureau, gespecialiseerd in meer dan zeven verschillende onderzoeksgebieden.

Ook werd Flash gewaardeerd op de loyaliteit van haar klanten. Ondanks een periode van twee jaar minimaal fysiek klantcontact door Corona, een geweldige Net Promoter Score (NPS) van +48. Een relatief hoge score ten opzichte van branche gerelateerde bedrijven. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat het grootste deel van de klanten algemeen tevreden is, Flash werd beoordeeld met een 8,2. Een hele mooie score! Onze klanten waarderen met name de klantgerichtheid, de productkennis en de professionaliteit van onze medewerkers.

Klantgerichtheid

Bij Flash zijn we van nature attent en klantgericht. We tonen ons verbonden met de klant. Door onze klantgerichte houding te combineren met alertheid op ontwikkelingen en veranderingen in de markt en bij klanten, én door te denken en handelen vanuit verschillende gebruikersperspectieven, kunnen we risico’s en kansen vroegtijdig herkennen en proactief een geïntegreerde oplossing bieden.

Productkennis

Onze medewerkers hebben ruime ervaring opgedaan in de markt en beschikken over branche specifieke en technische (product)kennis. We kunnen de aanwezige kennis bovendien in de praktijk toepassen. Onze operationele organisatie is sterk, waardoor we voor elke klantuitdaging een oplossing kunnen bieden. Ons klantportfolio en onze referenties onderstrepen dat wij als ervaren partij gekarakteriseerd mogen worden.

Professionaliteit

Bij Flash hechten we veel waarde aan het bieden van een hoog serviceniveau. We zijn trouw, loyaal en servicegericht en zijn in onze dienstverlening nuchter en realistisch. Wij richten ons op het bouwen van een langdurige klantrelatie, waarbij we ons altijd houden aan onze afspraken. Het feit dat we uitsluitend werken met bewezen technologie, namelijk apparatuur en netwerken van A-merken en kwalitatief hoogwaardige partners, draagt bij aan onze status als professionele en betrouwbare partner in missiekritische communicatie.

Inzichten uit het onderzoek

De resultaten van een gedegen onderzoek leveren nieuwe inzichten op waarmee we onze dienstverlening en service nog verder kunnen optimaliseren.

Onze klanten aan het woord

Shell Nederland: “Van customer service en sales tot engineers: iedereen heeft dezelfde klantgerichte mindset bij Flash.”

 

Waternet: “Alles aan de samenwerking bevalt. Is er een keer een probleem of storing, dan komt er meteen iemand kijken. Ook ’s nachts en in het weekend.”

 

Wildlands Adventure Zoo: “Flash denk graag met ons mee en, belangrijker nog, ook heel goed oplossingsspecifiek.”

 

Liefkenshoektunnel: “Wij zijn niet alleen zeer tevreden over de TETRA oplossing, maar ook over de manier waarop Flash met ons meedacht en oplossingen bood.”

 

Wereldhavendagen: “Een evenement als de Wereldhavendagen vraagt om een geoliede productie. Communicatie speelt hierin een cruciale rol. Flash heeft ons daarbij optimaal ondersteund.”

Nog niet uitgelezen?

Misschien vindt u deze berichten ook interessant.