3 augustus 2021 2 min. leestijd

In the spotlight: Jason Lun

Een nieuwe maand, een nieuwe Medewerker in de Spotlight bij Flash! Middels deze maandelijks terugkerende rubriek laten wij iedere maand één gezicht achter de organisatie zien en stellen wij hem of haar een aantal leuke vragen. Vandaag is de eer aan Jason Lun. Lees verder om meer te weten te komen over Jasons dagelijkse werkzaamheden!

Jason, wat is je functie binnen Flash?

“Mijn hoofdtaak als Senior Software Developer bij Flash R&D, is het analyseren van klanteneisen in een team, ontwerpen en vervolgens implementeren van geschetste ontwerpen in ons eigen softwarepakket. Dit betekent in de praktijk softwareprogramma’s schrijven voor kleine alarmeringssystemen tot en met grote meldkamersystemen voor o.a. gemeentes, chemische bedrijven, musea, dierentuinen en pretparken.”

Hoe lang doe je dit werk al?

“Al bijna negen jaar al! Hiervoor werkte ik bij een software detacheringsbedrijf. Ik was toen op zoek naar een telecombedrijf dat interesse heeft in ontwikkeling van zijn eigen product, de eigen software. Mijn keuze was toen Cuna International. Flash en Cuna waren vroeger concurrenten, sinds vijf jaar geleden zijn we verder gegaan als één familie.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Dat je binnen Flash R&D de mogelijkheid hebt om je ideeën uit te werken. Het leuke aan software is dat je binnen de digitale wereld alles kunt maken. Na je proof-of-concept, kun je je creatie koppelen aan de hardware. Het softwareprogramma is het brein achter het systeem, het stuurt de hardware aan, die vervolgens binnen het netwerk met andere fysieke apparaten communiceert. Communicatie gaat via de Cloud, via de radio of via de vaste lijn.”

Welke veranderingen bracht het werk de afgelopen jaren met zich mee?

”Afgelopen jaren is onze software steeds aan het groeien. Onze programma’s draaien nu op de Cloud, als App op smartphones, op Windows PC’s en Linux single board computers.”

Tot slot, wat vind je het leukste aan Flash en waarom?

”Het voelt als een familie. Het voelt gewoon heel goed. In een team houden we elkaar scherp en we blijven onze werkzaamheden verbeteren: tevredenheid van de klant staat voorop.”

Leuke feitjes over Jason:

  • Vader van Justin (6) en Isabella (8). Getrouwd met Becky.
  • Bezoekt graag musea en pretparken met zijn gezin.
  • Graag picknicken op het strand en thuis BBQ-en.

Nog niet uitgelezen?

Misschien vindt u deze berichten ook interessant.