19 april 2021 4 min. leestijd

Huur portofoon is duurzame oplossing

De professionele portofoon is in de industrie, beveiliging, logistiek, bouw, zorg, warehousing, retail, bedrijfsleven, evenementen en bij overheidsinstanties niet meer weg te denken. Nog altijd is de traditionele portofoon het meest betrouwbare communicatie middel als het om zekerheid gaat. Terwijl iedereen tegenwoordig aan zijn telefoon verknocht is, is het mobieltje toch echt geen lifesaver. In dit artikel leggen we uit wat de voordelen en mogelijkheden van een portofoon ten opzichte van een mobiele telefoon zijn en waarom de huur van een portofoon een duurzame oplossing is!

Bedrijfszekerheid

Zeker als er mensenlevens op het spel staan biedt gegarandeerde missiekritische communicatie van een portofoon 100% bedrijfszekerheid. Een portofoon werkt op een beschermde frequentie en is niet afhankelijk van een provider. Bij stroomuitval, grote drukte of andere problemen, blijft een portofoon gewoon altijd werken, in tegenstelling tot een mobiele telefoon. Portofoons werken onder alle omstandigheden en worden niet voor niets ingezet in de vitale sectoren: van de maritieme sector tot en met de zorg. Daarbij wordt telkens met de opdrachtgever gekeken naar de best werkbare oplossing en zorgt Flash voor systeem integratie.

Diversiteit

Met onze voorraad van 26.000 portofoons, smartdevices en randapparatuur in ons assortiment kunnen we iedereen snel bedienen. Door dit diverse aanbod kunnen we zo veel mogelijk sectoren een oplossing op maat aanbieden. Zo zet Flash bijvoorbeeld explosieveilige ATEX portofoons projectmatig in tijdens turnarounds en onderhoudsstops in grote fabrieken. Voor de maritieme sector leveren we portofoons die bestand zijn tegen extreme (weers)omstandigheden en die op speciale frequenties werken. In de zorg bezorgen we speciale smartdevices die hygiënisch heel gemakkelijk te reinigen zijn (waterdicht, gewoon wassen met water en zeep onder de kraan!) en aan de beveiligingssector leveren we rechercheursoortjes gekoppeld aan het portofoniesysteem. Dit is slechts een greep uit ons assortiment en dienstverlening als system integrator. We kijken altijd naar de behoefte en omstandigheden qua netwerk voor optimale bereikbaarheid. Indien nodig installeren we vaak een repeater om grote afstanden te overbruggen en goede dekking te geven bij evenementen, festivals en concerten.

Portofoon vs telefoon

Het voordeel van een portofoon is de betrouwbaarheid, bereikbaarheid en directe communicatie. Een ander voordeel is het gemak. Je hoeft zoals bij een mobiele telefoon niet eerst je portofoon te ontgrendelen, de juiste telefoon app te openen, een contact te selecteren of een nummer in te toetsen of te kiezen.Je hoeft ook niet te wachten tot een ander opneemt en kun je in één keer een hele groep aanspreken.  Bovendien ben je niet afhankelijk van een goed functionerend netwerk of wifi, wat vooral bij veel gebruik tijdens calamiteiten, moeilijk bereikbare plaatsen (denk aan kelders, tunnels of stalen constructies) of drukke momenten als oud- en nieuw, uitval of congestie geeft. Een ander voordeel van de portofoon is het gemak: je drukt op de knop er is direct communicatie, altijd en overal.

Duurzame oplossing

Bij Flash kijken we altijd samen met de klant naar de behoefte om de beste oplossing te bieden. Als system integrator hebben we ruim 25 jaar ervaring in de vitale sectoren en adviseren we altijd hoe we hulpmiddelen zo efficiënt mogelijk kunnen inzetten. Een circulaire economie wordt steeds belangrijker en past goed in ons beleid voor duurzame oplossingen. Uiteraard speelt het kostenplaatje hierbij altijd een belangrijke rol. Flash berekent voor haar opdrachtgever wat het meest rendabel is: huur, lease of koop. Bij huur van portofoons is de service en het onderhoud inbegrepen, waardoor je meteen over een zendmastmachtiging en de allernieuwste apparatuur beschikt die aan de laatste wettelijke eisen voldoet. Defecte apparaten of accu’s worden direct vervangen en het gebruik valt nooit duurder uit dan verwacht. Via ons handige online portal kunnen gebruikers eenvoudig inloggen, krijgen een e-learning instructies en blijven op de hoogte van reparaties of onderhoud. Bovendien hoeft alleen betaald te worden voor de periode dat de portofoons nodig zijn. Aangeschafte portofoons liggen vaak ongebruikt in een kast, omdat ze in veel gevallen alleen projectmatig worden ingezet. Intussen gaan dan wel de accu’s achteruit. Bovendien is het ook beter voor het milieu, want er hoeft minder geproduceerd te worden.

Nog niet uitgelezen?

Misschien vindt u deze berichten ook interessant.