12 december 2022 2 min. leestijd

Flash officieel NEN 7510 gecertificeerd

Trots: Flash Private Mobile Networks is officieel NEN 7510-1:2017 + A1:2020 gecertificeerd. Daarmee voldoet Flash aan de nationale eisen gesteld in de Informatie Beveiliging Management Systeem norm in de zorg.

Jeffrey Nouwen, Compliance Manager: “Bij de betreding van een voor ons nieuwe markt (gezondheidszorg) zijn we het proces van NEN 7510 certificering een jaar geleden gestart. Flash is ISO 9001 en 27001 gecertificeerd en volgt de strikte GDPR richtlijnen over privacy en dataprotectie, de NEN 7510 is een verdieping hierop. Medische gegevens zijn bijzondere persoonsgegevens en in de zorg hanteren ze nog striktere normeringen. Leveranciers en partners moeten hierdoor ook eerst voldoen aan de NEN 7510 certificering voordat de samenwerking kan starten. Samen met onze kennispartner BMGrip zijn de benodigde acties in onze processen geïmplementeerd, waarna audits zijn uitgevoerd. Het NEN 7510 certificaat garandeert klanten in de zorgsector dat we professioneel omgaan met privacy en informatiebeveiliging. We hebben het behalen van deze mijlpaal samen gevierd, want de NEN 7510 certificering is een succes van de hele organisatie!”

Over NEN 7510

Onder de norm NEN 7510 wordt verstaan het waarborgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van alle informatie ten behoeve van verantwoorde zorg voor patiënten.

Informatiebeveiliging is belangrijk, zeker in de zorgsector waar medische persoonsgegevens worden beheerd en uitgewisseld. De kwaliteit van dienstverlening in de zorgsector is van groot belang, soms zelfs van levensbelang. Naast het borgen van kwaliteitscriteria, vereist de norm NEN 7510 dat informatiebeveiligingsmaatregelen op controleerbare wijze zijn ingericht, voordat kan worden gesproken over adequate informatiebeveiliging.

Een opname in het register NEN 7510 maakt het voor iedereen duidelijk dat een organisatie professioneel omgaat met deze informatiebeveiliging. Omdat wij veel organisaties in de zorg voorzien van onze diensten en producten is het belangrijk dat wij deze zekerheid kunnen waarborgen. Met het NEN 7510 certificaat zet Flash een extra stap op het gebied van privacy en informatiebeveiliging binnen de zorgsector.

 

Marco Morelis

Marco Morelis

Senior Account Manager

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25

Meer weten over dit onderwerp?

We vertellen u graag meer over onze communicatieoplossingen.

Marco Morelis

Marco Morelis

Senior Account Manager

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25

Nog niet uitgelezen?

Misschien vindt u deze berichten ook interessant.