6 juli 2021 4 min. leestijd

De Flash Connect Box – slimme oplossing voor BHV & Gebouwbeheer!

Nog efficiënter werken en nog sneller schakelen naar de juiste persoon? Voor het gebouwbeheer en de facilitaire dienst verbindt de Flash Connect Box alle machines en personen zodat de juiste personen direct actie kunnen ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan de koppeling van branddetectie, toegangscontrole, inbraakalarm, klimaatcontrole, portofonie, smartphones en alle andere denkbare beheersystemen van een gebouw. Tevens komen meldingen voor uw BHV’ers direct binnen op hun portofoon of smartphone, zodat men direct kan schakelen om iedereen te informeren in geval van calamiteiten.

De Flash Connect Box biedt de combinatie van een betrouwbaar alarmeringssysteem voor het gebouwbeheer met alarmering voor de BHV organisatie om zo efficiënt mogelijk te handelen. Flash Private Mobile Networks biedt hiervoor twee mogelijkheden: een koppeling met uw lokale portofonie systeem of via de Smart Alert App op de mobiele telefoon. Beide oplossingen bieden vele voordelen die de alarmering in noodsituaties of calamiteiten ontzettend effectief maken.

Tijdbesparing voor gebouwbeheer

Het grote voordeel van de Flash Connect Box voor gebouwbeheerders is dat er  geen tussenkomst meer nodig is van receptiemedewerkers of andere personen bij het opvolgen van een calamiteit. Hiermee bespaart u tijd op het moment dat iedere seconde telt. Het onderscheidend vermogen is dat u slechts één systeem heeft met koppeling naar zowel portofonie als naar de smartphone app en dat tegen een aantrekkelijke prijs. Of wilt u liever huren? Dat kan ook bij Flash.

Over het schakelen tussen telefonie en portofonie wordt van tevoren goed nagedacht. In samenspraak worden alle mogelijke scenario’s besproken en wie welke notificaties moet ontvangen en op welk apparaat. Zodat er tijdens een calamiteit direct naar de juiste apparaten en personen de juiste informatie wordt gestuurd. Dit kan een push notificatie op de smartphone zijn of een spraak- of tekstbericht op een portofoon.

De gebruiker heeft als voordeel dat alarmeringen worden afgeleverd op het device wat de meeste gebruikers toch al bij zich hebben: De smartphone. Bovendien biedt het extra betrouwbaarheid op locatie als het bericht naar de portofoon wordt gestuurd, omdat dit netwerk veel betrouwbaarder is dan het mobiele netwerk wat niet vanzelfsprekend overal in een pand even goede dekking heeft.

Voordelen van de Flash Connect Box

Met name voor BHV’ers en gebruikers van de facilitaire dienst is de Flash Connect Box een uitkomst. Facilitair managers zijn vaak tevens hoofd BHV en verantwoordelijk voor het alarmeringsproces. Ook gebouwalarmeringen kunnen worden doorgezet naar technici buiten het pand, zodat ze 24×7 controle hebben over wat er in hun panden gebeurt. Koppeling vindt fysiek op locatie plaats via de beschikbare koppelvlakken welke beschikbaar zijn vanuit de betreffende systemen.

De Flash Connect Box is modulair, met de volgende mogelijke koppelingen:

 • Koppeling Brandmeldcentrales
 • Koppeling Noodknoppen (vast en draadloos)
 • Koppeling Gebouwbeheersystemen
 • Koppeling Portofoons (Spraak en tekst)
 • Koppeling GSM (App en SMS)

U kunt zelf kiezen wat u nodig heeft, en u betaalt dus alleen maar voor zaken die daadwerkelijk worden gebruikt!

De juiste informatie bij de juiste persoon in bij bedrijfshulpverlening

Flash Connect Box combineert diverse externe communicatiesystemen tot één geïntegreerd controlesysteem. Het stelt u in staat om machinemeldingen te verwerken en op het juiste moment het juiste bericht naar (groepen) personen of apparaten te versturen. U kunt efficiënter werken, met minder personeel met technische kennis. Op basis van voorgeprogrammeerde scenario’s kunnen tekstberichten snel en foutloos worden verstuurd naar portofoons of GSM’s via SMS of push-bericht. Dit kan automatisch, na een melding van een machine, of door het handmatig indrukken van een fysieke knop.

 • Efficiënter beheer van uw machinepark, met minder mensen.
 • Kostenverlaging door optimalisatie van preventief onderhoud.
 • Storingen sneller verhelpen.
 • 24 x7 bewaking van uw medewerkers en bedrijfsprocessen
 • Gemakkelijk uit te breiden.
 • Optioneel: volledig lokale installatie.
Maarten Jongejan

Maarten Jongejan

Product Manager

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25

Meer weten over dit onderwerp?

We vertellen u graag meer over onze communicatieoplossingen.

Maarten Jongejan

Maarten Jongejan

Product Manager

Bericht sturen of bel +31 (0) 181 25 00 25

Nog niet uitgelezen?

Misschien vindt u deze berichten ook interessant.