3 min. leestijd

DAS Indoor dekking – Optimale inpandige dekking

In situaties waar iedere seconde telt, is het absoluut een vereiste dat alle diensten in openbare veiligheid direct met elkaar kunnen communiceren. Alle OOV diensten communiceren met het eigen C2000 netwerk dat alleen voor hen toegankelijk is. Flash verbindt hiervoor systemen om het signaal te versterken als system integrator. Hierdoor is communicatie op het C2000 netwerk mogelijk bij lastige locaties als shoppingmalls, hoge woon/werktorens, parkeergarages of tunnels waar bereikbaarheid niet altijd vanzelfsprekend is.

Blindelings vertrouwen

Politiediensten, brandweer, medische hulpdiensten en andere organisaties die een grote rol spelen in de openbare veiligheid moeten blindelings kunnen vertrouwen op hun missie kritische communicatie, zowel binnen hun eigen dienst als in samenwerking met andere organisaties. Dit geldt niet alleen op lastige locaties en afgelegen panden op fabrieksterreinen maar ook in volle stadions met veel dataverkeer of op secured locaties tijdens een groot evenement of in een pretpark. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje.

Gegarandeerde verbinding in elke ruimte

In bepaalde ruimtes kan er onvoldoende of zelfs helemaal geen dekking van het communicatienetwerk zijn, waardoor je de verbinding verliest. Dit komt vaak voor in tunnels, ondergrondse parkeergarages en andere  gebouwen waar de netwerkdekking bemoeilijkt wordt door het gebruikte materiaal (bv. beton, staal en gecoat glas) of simpelweg de locatie zelf. Denk bijvoorbeeld aan dekking in de gebouwen op het uitgebreide campusterrein van TU Delft, aan de stalen constructies in de gebouwen van de Efteling, de KilTunnel, de Rechtbank in Amsterdam enzovoorts. Dan is een gegarandeerd netwerk cruciaal.

DAS – Optimale inpandige dekking

Met een Distributed Antenne Systeem (DAS) kunnen alle HF signalen via één (actief of passief) antenne systeem worden verspreid en wordt met één systeem de gewenste inpandige dekking voorzien.

Niet alleen diensten in openbare veiligheid maar ook bedrijven ervaren vaak problemen met de dekking van mobiele telefoons in hun gebouwen. Het gebruik van steeds betere isolatie of moeilijk doordringbare materialen zijn hier vaak de oorzaak van. De signalen van de providers komen steeds moeilijker de gebouwen in en dan is een Distributed Antenna System (DAS) een uitkomst. Met een DAS is de indoordekking optimaal. Niet alleen verspreid een DAS de RF signalen voor portofonie en pagers door het gebouw maar ook alle signalen van alle Nederlandse providers en operators. Zo ben je altijd gegarandeerd van optimaal bereik en dekking.

Voordelen

Eén geïntegreerd netwerk voor mobiele telefonie, portofonie, semafonie, C2000 en andere signalen, met als resultaat: kostenbesparing en provider onafhankelijkheid! Traditioneel wordt er in panden en kantoren voor elk HF (High Frequency) signaal een eigen netwerk aangelegd. Dankzij een DAS is dit niet meer noodzakelijk. Via het DAS worden alle mogelijke HF signalen verspreid én wordt de gewenste inpandige dekking bereikt. Dankzij onze jarenlange kennis van en ervaring met alle soorten draadloze netwerken zijn wij in staat indoor netwerkdekking te voorzien voor onder meer analoge, TETRA en DMR radionetwerken, 2G/GSM, 3G/UMTS, 4G/LTE, FM en DAB.

Publieke en private Indoor dekking

Er is een verschil tussen indoor dekking voor:

  • C2000 openbare orde en veiligheid
  • Overige niet OOV gerelateerde systemen

De oplossing is volledig afhankelijk van de vraag en het aanwezige systeem en we hebben het DAS indoor dekking al op vele plaatsen geïnstalleerd. Je kunt hierbij denken aan gerechtsgebouwen, grote woontorens, parkeergarages, tunnels, politiebureaus, penitiaire inrichtingen maar ook in de secured gebouwen van pretparken, shoppingmalls en fabrieksterreinen.

Nog niet uitgelezen?

Misschien vindt u deze berichten ook interessant.