2 min. leestijd

ATEX – Altijd bereikbaar

Met een ATEX GSM zorgt ervoor dat u ook in explosiegevaarlijke omgevingen gewoon mobiel bereikbaar kunt zijn.

Explosieveilige communicatie is een must binnen de (petro)chemie en industrie. Geen enkel bedrijf neemt hierin risico’s. Het gebruik van ATEX-toestellen is verplicht en dankzij de ATE certificatie is men gegarandeerd van absolute veiligheid bij gebruik in gebieden waar brandbare stoffen worden geproduceerd, verwerkt, getransporteerd en opgeslagen. Vaak kiest men ervoor om voor de gehele plant hetzelfde type ATEX toestel aan te schaffen, ongeacht de verschillen in zones en normering op het bedrijfsterrein.

Lone Worker

In de industrie werken mensen regelmatig onder risicovolle omstandigheden waar niet direct toezicht is. Een medewerker loopt bijvoorbeeld alleen op het industrieterrein en krijgt een ongeval of raakt bewusteloos. In de Smart Alert App zit een speciale Lone Worker functie, ook wel de omvalbeveiliging of de no-move detectie genoemd. Deze alleenwerkersfunctie vraagt iedere x-tijd aan een medewerker of deze nog actief is. Als hier niet tijdig op wordt gereageerd, slaat de app alarm en wordt opvolging ingeschakeld.

Lone Worker Protection

Medewerkers die alleen of op afgelegen plekken werken, hebben extra beveiliging nodig. Met de functie Lone Worker Protection sturen zij met één druk op de knop een alarm naar de meldkamer. Ook bewaakt de functie de activiteiten van de werknemers op afstand en initieert het een noodsituatie als een werknemer niet reageert op periodieke waarschuwingen.

Man-Down en No-Move

De veiligheid van de medewerkers kan nog beter garandeert worden met de ingebouwde Man-Down en No-Move functies in portofoons. Deze signaleringen zijn actieve veiligheidsmiddelen die aangeven of een medewerker is gevallen, onwel wordt of zich te lang in een ongewenste positie begeeft. Op zo’n moment wordt er een alarmsignaal verstuurd naar andere portofoons of naar een centrale meldkamer. Daarbij is het mogelijk om de locatie van het incident te kunnen zien.

Nog niet uitgelezen?

Misschien vindt u deze berichten ook interessant.